web analytics

Avslutning på ledigheten och lite tankar

Trött Impe i förtältet en kväll under Collie-SM i Örebro:

Nu är Jerkers ledighet slut för den här gången men det är bara två veckor till nästa omgång – skönt!

Vi avslutade ledigheten med att åka till Påryd i går och vara med på Kalmar Whippetraceklubbs träning. Vi hade en härlig förmiddag tillsammans med trevligt folk och hundar. Impe fick prova att springa efter trasan några gånger och han blev bara mer och mer fokuserad på den och det syntes verkligen hur SUPERSKOJ han tyckte det var.

Jag försökte träna lite lydnad med Király under tiden men det var lite för mycket störning så det gick sådär. Vissa saker gick bra men bara i micropass. Bara att konstatera att vi behöver mycket störningsträning, och det är definitivt inte min starka sida att ta mig ut och träna bland folk – skärpning!

En anledning till att det var så himla trevligt i Påryd var alla människor som var där. Tänk så mycket det gör att man blir vänligt mottagen, folka pratar glatt och hjälper en där det behövs. Man blir positivt inställd och hjälper gärna till i sin tur.

Fascinerande hur  mycket andra egentligen påverkar hur vi uppfattar saker och hur vi själva agerar. Visst man kanske inte ska ”ta åt sig” av hur andra beter sig varken mot oss eller över lag men det är svårt. Hur mycket vi en försöker så är det svårt att låta bli att bli irriterad/upprörd/ledsen/arg på folk som är nonchalanta, aggressiva, lögnaktiga, stöddiga, egotrippade, för att inte tala om dryga ”jag kan allt/bäst”-människor.

Det svåra blir när det är fler personer och en är den positiva som försöker och en är den andar typen. Tyvärr är det oftast så att den ”negativa” personen påverkar mest – trist men sant, i alla fall känner jag oftast så. Man undrar varför det ska vara så svårt att leva efter devisen: Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Fast vissa kanske vill bli negativt behandlade?!

Världens finaste, underbaraste man:

13 reaktioner till “Avslutning på ledigheten och lite tankar”

 1. Ja du det är en bra fråga jag tror inte folk vill bli negativt behandlade men jag tror dom är för Ego för att fatta att dom klampar på andra och sen för dumma för att ta åt sig när man gör det samma tillbaka..
  Ang koncentrationsträningen så håller jag med dig skärpning! för hur mycket har nu tränat på sistone?!

  1. Ja så kan det ju vara ;)

   Hmm ja om du menar utanför trädgården så var det ett tag sedan…. men i kväll var vi i alla fall nere vid lekplatsen och tränade alla fyra :yes:

 2. Nytt och fint på din sida :D Åhh kan bara hålla med om att det behövs massor av konsentrationsträning här med. Vi tränar för tillfället mest i uterummet ochhar börjat att gå ut i trädgården lite.. Känns som vi aldrig kommer någon vart tack vare koppeltvång i omgångar.. Men snart så hoppas vi kommer ut och kan träna lite bland hundar och folk för det är ju ett måste.. Även jag är dålig på detta,, utan skador med ;) Visst är det lätt att ta åt sig och det går i vågor tycker jag hur man orkar ta saker och ting.. Mycket beroende på hur man själv mår.. Men vi hundmänniskor är en jävlar att vara snabba att dömma andra utan att veta många gånger hur saker och ting ligger till.. :/

 3. Ja, tänk vad enkelt det skulle vara om man bara kunde skaka av sig allt negativt man hör och suga i sig det positiva. Konstigt nog tenderar vi att göra precis tvärtom …
  Man kan ju undra varför.

 4. Så här blev det bättre tycker jag, med vit text mot den mörka bakgrunden.
  Det är omöjligt att göra alla nöjda, det bara är så. En del är mindre glada av naturen sen kan olika situationer frammana ”bitchen” i oss. Här har vi som omväxling strålande sol :-) Börjar min semester med två blåa tår efter att ha lyckats smälla i dom rejält i ett sängben tur i oturen är att de sitter på samma for som hälsporrren.
  Ha en bra dag

  1. Tack – ja jag kände för lite förändring här inne :-)
   Har du provat Back on Tracks sulor i skorna? Jag har ju en hälsporre på ena foten som jag inte känner något av om jag har mina BoT-sulor samt ett hälilägg.
   Ha en härlig semester!

 5. Vad fint det var här.. :)
  Ja jag håller med dej Cissi! Det är så mkt negativitet och skit!
  Mkt som förstörs! det är otroligt viktigt hur man blir bemött, självklart!
  Och sen förstår inte jag folk som inte kan glädjas åt andra! Finns många såna.. Mer än man trott..
  Utan de blir avundsjuka mm. Och hundfolk och hästfolk är väldigt representerade i det här..
  Tyvärr.. Finns säkert bland andra ställen men inom hundfolket märker man ju det tydligt..

  Ha det gott! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.