Att ändra åsikt

När man har varit med ett tag så inser man att den åsikt man hade när man var ung inte nödvändigtvis behöver vara den åsikt man har idag. Ibland är man så säker på att ens åsikt är den enda rätta tills man ställs inför en ny situation och kommer på att det faktiskt inte alls var så att det bara var en åsikt som var rätt…

Att ha insikten om detta är en styrka då man utvecklas som människa när man kan förstå att saker inte alltid är statiska. Det finns människor som inte kan/vill erkänna när de förändrat en åsikt och det finns även människor som hävdar att de inte har ändrat sitt tänkande utan att det alltid tänkt så, man har bara missuppfattat dom.

Sen finns de dom som inte har några problem med att byta åsikt då dom anser att det är en del av livet att man får mer erfarenhet och då tar andra ställningar än tidigare. Att inse att man har haft fel, eller kanske bara inte varit tillräckligt insatt är starkt och definitivt något att respektera. Att sen vissa personer tycker saker om de som byter åsikt är kanske inte så konstigt då det kräver mod att våga erkänna något, och det modet har inte alla!

Hörde just om detta på TV där det pratades om just det att ändra åsikt, i det fallet i en diskussion och styrkan och ödmjukheten att kunna ge sig och säga att ja, jag ändrar mig du har rätt i din argumentation. Det finns även en styrka i att kunna erkänna att vi tycker olika och inte bli osams för det, fast det är inte så lätt!

Tänk vad vår värld skulle se annorlunda ut om vi kunde respektera andras åsikter, inte tvinga våra egna åsikter på någon annan och vara ödmjuk inför möjligheten att förändra sin egen åsikt över tiden!

bokskog_rostanga

Jeanette, Sly, Maya & Joy

Håller med dig, att respektera andras åsikter är en styrka även om man inte tycker lika. Och det är väl en j*kla tur att man utvecklas och lär sig saker på vägen samt kan erkänna för sig själv att man tänkt fel MEN vågar tänka om Wink Kram från oss!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.