web analytics

Både smart och snygg :-)

Förra helgen var Hojt och jag i Tingsryd på deras inofficiella utställning. Det är Hojts första sedan han kom ur valpklassen och då vi inte tränat nått speciellt så fick det bli en inoff som träning. Jag tycker han skötte sig riktigt bra, BIR var inte så svårt att bli då han var ensam pumi men sen blev han faktiskt BIG 3 vilket gladde mig :heart:

hojt_130831
Tack Carla för fotona!!

Men idag har vi gjort något som gör mig mycket mer glad, vi har debuterat i appellklass spår och blivit uppflyttade :yes: Tänk att vi lyckades på första försöket och trots att vi avstod budföringen, som vi inte är klara med ännu, fick vi ihop fina 273 poäng!

Vi var i Rödeby och deras appellspår var verkligen jättefina! Ville inte ha någon publik men bästa coachen/träningskamraten var så klart med och stöttade och filmade :heart:

Här har ni spåret, lite skakigt då jag glömde stativet hemma och att zooma på det avståndet är inte lätt – än en gång tack Ulrika för att du filmade, alltid roligt att ha debuten kvar och kunna gå tillbaka och titta på den :-))

 

 

Betyg 10 – 10 från de trevliga men kanske lite snälla domarna ;-)
Sen tillbaka till klubben för budföring, som vi avstod och sen platsliggning där han låg så fin – syns som en liten bommulshög längst upp till vänster :heart:

130908_platsen

Sist var det då lydnaden och jag tyckte redan när vi gick att linförigheten var seg och oengagerad och ser man på filmen så hade jag rätt :-/ Är mycket glad för åttan jag fick av båda domarna – det var snällt ;-)

Det var en mycket bra klass på tävlingen då 4 av 7 tävlande blev uppflyttade och vi kom på andra plats!!!

130908_prispallen

Jag kan inte nog tacka Annika och Sara för att de gjorde kombinationen som resulterade i denna underbara lilla hund :heart:

130908_hojt

Avslutningsvis vill jag sända ett stort tack till Ulrika, Birgitta och Sara för all träningshjälp och till Jerker för att han alltid ställer upp – bättre förspänt kan man inte ha det :heart:

Ja så kommer då filmen på lydnaden för er som vill se den ;-) :

8 reaktioner till “Både smart och snygg :-)”

 1. Grattis igen ni är så himla himla duktiga :inlove: Men jag tycker du ska sluta säga ni är dåliga genom att säga att domarna var ”snälla”!! Sträck på dig i stället och var stolt för dom domarna dömde väl alla på tävlingen eller??

  1. Tack :heart:

   Jo det gjorde dom ;-)
   Och jag tycker nog vi skötte oss bra i alla moment utom lf som vi måste hitta rätt i igen :-)

 2. Ni va så duktiga så och allt slit av idogt träning belönar sig om man väntar med tävling tills man är klar! Det är verkligen jättekul att ha fått följa er från första fem-meters spåret vid 12 v. och framåt! Detta va ju bara en liten del av vad den näsan klarar av o det märktes tydligt på farten om vad han tycker om att spåra.

  Lydnaden såg lite oengagerad ut i starten med LF men jag tycker att ni plockar hem det fint på resterande moment! Några små saker som matte kunde gjort bättre men annars skötte du dig utmärkt <3 det bästa är att du inte ger utlopp för din besvikelse när du känner att han inte är med dig! Det ska mycket till av föraren för att lyckas dölja sin besvikelse för hunden.

  Haha! Ja tur att inte spårutförandet va lika skakigt som mitt filmande ;-) det behövs verkligen stativ och inga bilar i vägen för att klara av att zooma på d avståndet :-)

  Nästa lägreklass!

  1. Tack :heart:
   Ja jag försöker verkligen ta mitt ansvar och inte låta något negativt gå ut över Hojt!

   YES nu kör vi :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.