web analytics

Glädje smittar

I måndags blev det lite lugnare än jag tänkt mig då Impe var dålig i magen….. inte så konstigt med tanke på allt han stoppar i sig när man är ute :-/

Blev lite ingångsträning på tomten med Király och på eftermiddagen lade jag en pinnstig åt honom. Han blev jätteglad när han insåg vad det handlade om: hitta pinnar och få godis :rotfl:

I går var Impe helt ok som tur var då hans pappa Chippen (Khalibadh Snögubbe) med matte Maria var här för att få massage. Självklart fick far och son träffas i trädgården först och busa lite. Impe blev som vanligt superlycklig när det var en ny bekantskap på hans tomt och han gjorde allt för att pappa skulle leka med honom. Gick väl sådär kan jag säga ;-)

Király fick lite agilityträning i trädgården på förmiddagen: Kontaktfält 2 på 2 av med nosdutt, gick ganska fort att få honom att fatta att det var två tassar på som gav utdelning :yes:
6-pinnarsslalom blev det också och där börjar både säkerheten och farten komma. Ska ta och filma nästa pass så jag själv kan se om det är så mycket bättre som jag tycker när jag håller på.

Kvällen ägnades åt lydnadsträning med träningsgruppen på Emmaboda BK både för Impe och Király.

Mitt fokus den här kvällen var att vi skulle få till bra träning med en härlig attityd och det fick jag :yes:
Log stort medan vi tränade och skrattade medan vi lekte mellan passen och Király var verkligen med på noterna och gav järnet :heart:
Hoppet fungerar åt båda hållen nu är det dags att lägga på sittet på andra sidan och variera belöningen lite mer.
Har varit dålig med att träna sitt på avstånd så det började vi med nu. Fick till sådär en meters avstånd ganska snabbt så det borde gå bara vi fortsätter träna det ;-)
Ingångarna blir bättre och bättre!
När det gäller apportern håller han den bättre och bättre så vid sidan börjar fungera riktigt bra. Däremot har han börjat gå runt och ta apportern på tillbakavägen vilket jag helst inte vill ha så där ska jag backa ett pass och se om vi snabbt kan få tillbaks att han tar den på utvägen. Farten in jobbar vi också på och den blir också bättre.
Stå-stadgan blir också bättre och bättre, gör jag rätt gör han rätt = härlig känsla :-))
Försökte mig på lite ff också men det ska jag nog köra på annat håll ett tag till ;-) Lite positioner och högersvängar blev det i alla fall och jag provade ett tips från bästa Sara när det gäller högersvängarna och det fungerade riktigt bra – kul!

Måste avslutningsvis få skryta lite med Király. Vid ett tillfälle ville en av tjejerna ha hjälp med sitt kryp och alla samlades i närheten av oss och jag lade ner Király (utan att sätta fast honom) och gick dit jag med och var med i diskussionerna. Och min lilla stjärna ligger där lugnt och fint och väntar tills hans matte kommer tillbaks – käns så himla skönt att en så enkel sak fungerar :inlove:

16 reaktioner till “Glädje smittar”

 1. Rubriken är klockren!
  Det är klart att glädje smittar – det är därför det är så ROLIGT att träna lydnad med glädje :-D :-D :-D
  (Du glömmer väl inte bort att le?)
  Kram

 2. Åh, jag tror Lydia skulle älska att busa runt med Impe. Hon försöker ju ständigt få fart på Totti, men det är inte ofta det lyckas.

  1. Tror Lydia skulle uppskatts av Impe också :yes:
   I och för sig tror jag även Király skulle kunna tänka sig vara med, i alla fall när det gäller utomhusbus :rotfl:

  1. Så förskrämd var han inte, han varvade med att leka lite och sedan försöka säga till sin son att ta det lite lugnt….. Tror du Impe lyssnade ;-)

  1. Tack!
   Jag kör med Rusta-slalomet som är separata pinnar och kör enligt allévarianten (vilken kräver lösa pinnar).
   Ska bli roligt att träffas :heart:
   kram

 3. Duktiga duktiga Kiraly som låg så fint och väntade! :yes:
  Blir så glad av att läsa hur bra träningen går nu, och träningsglädjen den lyser genom även i texten! :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.