web analytics

”Stöld”?

När man inte skriver blogg på ett tag blir det så himla mycket man vill skiva om så jag undrar om ni skulle orka läsa allt ;-)

I lördags var jag till Växjöutställningen och tittade på pumi (ja lite handlat blev det också såklart) vilket var både trevligt och lite tragiskt. Visst är pumin en klipphund men varför klipper vissa så ”hårt” att det mer liknar en Kerry Blue eller något åt det hållet? Sen finns det ju dom som inte klipper mycket alls så hunden ser lite ”ovårdad” ut och jag vet inte om det ser bättre ut direkt…. Som tur var fanns det fina och snyggt klippta (i mitt tycke) pumisar också så det var roligt att titta :yes: Det var ju hela 21 stycken där så att det blev ”lite variation” av typerna kanske inte är så konstigt ;-)

Helgen har varvats mellan jobb och trevliga hundaktiviteter så i går blev det spårträning.

Király fick ett spår på ca 150 m med en pinne efter sådär 75 – 100 m och en pinne i slutet. Han spårade kanonbra första biten sen blev det sidvind och motvind vilket gjorde att han började svaja lite och dessutom släppte jag iväg honom lite för mycket. Det var riktigt bra drag i linan vilket gjorde att det gick att gå för fort och då han inte är så spårsäker ännu blev det lite tapp. Nu ska vi fortsätta med spår i medvind (börja med 150-200 m och öka allt eftersom) och hålla emot i linan ordentligt tills han verkligen vet hur och vad han ska göra :-))

Lite torrgång han vi också med och där kom vi på fler bra saker som kändes naturliga, bara att gå på tills det sitter i ryggmärgan ;-)

Sent i går kväll fick jag veta att någon person ”snott” Hundkänslans pumibild som ligger här i högermenyn utan att fråga först – urdåligt tycker jag :reallypissed:  Nu har jag lagt in namnet i loggan så om någon tar den igen gör dom i alla fall reklam för mig vilket då trots allt bli något positivt av det hela. Egentligen är ju frågan om man får ta bilder från någons sida utan att fråga först, någon som vet?

11 reaktioner till “”Stöld”?”

 1. Låter som en riktigt bra helg även om vi saknade dig!! det där med klippning är inte lätt allt är ju vad man själv gillar men jag håller med dig Pumi ska det vara inte kerry blue terrier varken till temperament eller utseende tack!

  1. Hade så gärna varit hos er, hoppas verkligen det blir fler besök :-))
   Jo visst är det tycke och smak och det är ju lite det utställning är – ingen ”precis veteskap” utan tycke och smak hos just den aktuella domaren.

  1. Ja men jag har ju copy-märket på sidan (se längst ner) så det borde alltså redan vara fixat då?!?
   kram

  1. Nej det är en god väns ”mamma” som gjort den till henne och jag har fått tillstånd att ha den som logga i företaget Hundkänslan.
   Ska säga åt henne att skicka en räkning ;-)

 2. Vilken härlig hundhelg ni haft! :))
  Torrgå är verkligen så suveränt bra tycker jag!! Jag har ”gått” på samma sett länge , men tänkt om en del, som passar Kenszo bättre! Brukar passa på när jag går ute i verkstan, med alla svängar och passager där och hoppas att ingen ser mina 90 graders svängar ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.