web analytics

Spår m.m.

I fredags kom ett par goda vänner med sina hundar ner till oss.
Började med tacos, vin och mycket prat så det blev inte så tidigt i säng direkt ;-)

Gårdagen ägnades åt promenad, uppletande- och spårträning.
Tog en liten stund innan vi bestämde var vi skulle vara då det kryllade av älgjägare i skogen, fick bli gärde/lätt skogsspår. Jag gick ut ett spår till E och Spader med naturpinnar i då det blir ett krav i eliten nästa år med just skogspinnar. E gick ett kort spår till Impe och A gick ett till Silver. Sen vallade vi en uppletande ruta innan vi tog en kaffepaus ;-)

Innan uppletandet gick jag ut ett spår till Király i lätt, men slyig skog. Efter 50 meter lade jag en godisdosa och gick sedan ca 100 meter till innan jag lade en godisdosa till. Gick direkt och hämtade Kiraly och släppte på. E gick med bakom och det gick ovanligt bra!
Király spårade ok om än lite fladdrigt fram till första dosan men när jag släppte på efter den spårade han riktigt bra. Låg nos och i alla fall mesta delen i spårkärnan. Lite små böjar men helt ok då jag hade bra drag i linan hela tiden :yes: Blev som vanligt superglad över dosan men E kom med tipset att kanske ha något annat i spåret då dosan är av plast och inte tar åt sig människolukt så bra. Vitsen är ju att han ska leta efter sådant som luktar människa inget annat. Bra tänk så nu ska jag ta och friska upp minnet för pinnarna som han ju var så förtjust i förrut och använda dom i spåret i stället.

Efter det blev det dags för uppletande och Király fick gå sist och då hade vi tre saker ute, två av deras och en av våra. Första skicket gick han rakt ut och tog föremålet längst ut till vänster (som var deras)! Sen blev det lite mycket spring i sidled så jag valde att låta A gå ut och lyfta på föremålet som låg 2 tredjedelar ut (även det deras). Det störde först Király men sen gick han jättefint ut och tog föremålet och kom fint in till mig med det. Där valde jag att sluta – kände mig mycket nöjd trots allt med den träningen!

Följde med när E gick sitt spår med Spader och han är verkligen en superduktig spårhund :inlove:
Detta är vår målbild :clap: :

För Impe gick det inte så bra så vi valde att lägga ett nytt spår åt honom som jag gick ut när han såg och sedan gick han och Jerker det direkt när jag ”försvunnit”. Det blev ca 100 m med en lätt böj på mitten och han hade gått bra enligt uppgifter- roligt! Vi får nog träna våra hundar ganska lika i spåret nu ett tag :-))

Här har husse och Impe superkul med ”slutet” (fast husse kom inte med på bild ;-) ):

God middag, gott vin och massa prat blev det även denna kväll fast den blev inte alls lika sen. Träning och utevistelse tar på krafterna, i alla fall i den här åldern så det blev tidigt i säng.

Idag var det tänkt att vi alla skulle åkt till Lessbo och tränat lydnad med colliegänget där men då Emmaboda BK fått så många anmälningar till sin lydnad ryckte Jerker in som tävlingsledare för eliten och då vi bara har en bil fick jag bli hemma. Lite tråkigt men hoppas dom fick roligt och en bra träning i Lessebo innan dom gav sig av hemåt Närke igen :yes: Vi är i alla fall jättenöjda och tycker det var superskoj att ha er här :rose: :rose:
Själv tog jag Király med mig och gick ner till lekplatsen nu på eftermiddagen för ett pass lydnad!

Hade tur så Jerker kom hem precis så han filmade då det alltid är nyttigt att se hur det se ut – för med min lilla hund är det svårt att se själv hur han går i vissa lägen ;-) Sen är ju alla dk bra att upptäcka i tid :-/

Vi fick till ett riktigt bra lydnadspass baserat på enbart glädje vilket självklart avspeglade sig till det positiva i både Királys och min attityd :yes:

 

 

7 reaktioner till “Spår m.m.”

  1. Fin målbild ;)
    TUSEN TACK för allt. Även dagens övningar var mycket lyckade. Har fått massor av tips. Nu är vi på väg hemåt, men är tacksamma om vi får åka ända hem till Västmanland ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.