web analytics

Bilder och nosework-film

Det har varit ett riktigt skönt höstväder ett tag och då Raya nu börjar kunna hänga med på små turer så har vi varit ute en hel del.

Förra veckan var vi till Skäveryd och gick en sväng:

hostpromenad

Och sen fick Raya vara med och lägga ut ett uppletande till Hojt:

raya

Sist vi körde uppletande var Hojt lite oengagerad men den här gången hade han ett bra engagemang och hittade alla fyra sakerna, även om jag fick skicka om en gång på den sista.

Luna fick ett spår på åkern där jag hade godis bara under vissa sträckor samt två pinnar. Hon spårade jättefint och börjar fatta att följer hon spåret så kommer hon förr eller senare till antingen godis eller en pinne. Så nu jobbar vi oss sakta fram emot målet att klara ett helt spår utan godis *good*

I fredags var Raya till veterinären för vaccination och pass och hon var hur cool som helst:

raya_vet

På fredagskvällen åkte Jerker och lämnade Luna hos Helena (Lunas uppfödare) då hon skulle åka med henne på utställning på lördagen. Lunas ”farmor” Camilla var också där så det blev hon som ställde Luna och det hade gått riktigt bra – fyra i unghundsklassen med excellent *kiss* . Sen var dom så snälla att Luna fick stanna till på söndagen så då var jag och Raya upp och hämtade henne. Hon hade haft det så himla bra och roat sig kungligt med sina syskon/halvsyskon och övriga i flocken:

raya_luna_bus

Passade på ett ta en uppställningsbild på Raya när jag hade tillgång till proffshandling:

raya_uppstalld

Hojt fick också roa sig i helgen. Först blev det grusspår som han klarade galant, han älskar verkligen att spåra på grus och kort-kort gräs:

hojt_grusspar2

hojt_grusspar1

Sen var det även nosework-träning med träningsgruppen den här helgen och där skötte han sig också kanonbra! Vid de första söken ville jag att dom som gömt doften skulle klicka när han hade hittat den men innan han markerade. Det för att han skulle få belöning för att han hittade och bli mer taggad att just hitta inte bara att markera något. Tycker att hans markeringar blev tydligare på de sista söken så jag hoppas att det är rätt väg att gå för att få till säkrare och noggrannare träffar. Här är en film på tre av hans sök i helgen:

2 reaktioner till “Bilder och nosework-film”

    1. Så klart ;-)
      Men vi i Sverige har tagit lite andra dofter än vad dom har där borta, och så är vårt regelverk för tävling lite annorlunda tror jag :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.