web analytics

Ny ’sport’!

Nu har Hojt och jag debuterat i den nya hundsporten Nosework genom att gå ett doftprov för eukalyptus. Provet går till så att det står 12 kartonger utställda i ett rum och hunden ska tala om i vilken av dom doften finns, i klass 1 som det här gällde så är det eukalyptus hunden ska hitta.

Hojt har ju inte så lätt i nya miljöer och med nya människor och hundar men skötte sig galant. I rummet var det ju bara tre personer och där var han 100 % fokuserad på det han skulle göra. Man har tre minuter på sig att hitta doften och Hojt gjorde det på 12 sekunder ;-) :inlove:

151017_hojt

Doftprovet är ett sätt att se att hunden vet vad den skulle leta efter och att föraren kan se på sin hund när den hittat rätt, så nu får vi starta i klass 1 och premiären blir i november. Riktigt roligt med en helt ny hundsport men samtidigt väldigt nervöst då man inte vet hur det går till. Det var en tävling i Rättvik i helgen och jag hörde att det bara hade varit två hundar som fixat alla fyra momenten :eek: Vilket gör att man blir ännu mer nervös inför sin egen debut men vi tränar på och försöker variera vår träning så vi lär oss så mycket som möjligt!

För övrigt händer det inte så mycket här just nu då livet med valp lätt blir lite inrutat.

151014_raya

Riktigt söt trots att hon är randig ;-)

Luna älskar sin nya lilla ’leksak’ och Raya är lika förstjust i Luna! Antingen leker dom:

151019_luna_raya

eller så sover dom:

151020_luna_raya

Där i mellan upptäcker Raya världen och är med oss så mycket det går på olika ställen, och det tycker hon är jättekul och spännande. Hon är en härlig lite valp med både nyfikenhet, en stor grundtrygghet i sig själv och en hel del egen vilja *crazy*  *good*

2 reaktioner till “Ny ’sport’!”

    1. Klart man får ha olika åsikter, jag gillar ju Lunas färg betydligt bättre ;-)
      Men hon har en härlig personlighet och det är viktigast :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.