web analytics

3 månader

Idag fyller Dixietown Alptoppens Ros ”Raya” 3 månader!

151108_raya2

Redan i helgen fick hon några presenter då Sara och Qlura var här och vi självklart åkte en sväng till CSiGORA. Hon fick dels det fina och väldigt mjuka och sköna halsbandet och kopplet på bilden ovan, samt en rosa/svart sele som kopplet också passade till, det gäller ju att färgmatcha  *cool*  :-D

Även Luna fick en ny sele (samma modell som Rayas) som passade henne perfekt:

151108_luna_sele

Då hon inte har något oranget tidigare var hon ju ”tvungen” att få ett koppel också. Det blev ett Metizokoppel med reflexer (superbra så här års) och riktigt skönt att hålla även om det inte var i  läder!

Självklart blev det en del hundträning i helgen också. På lördagen fick både Hojt, Luna och Qlura köra lite lydnad men framför allt passade jag på att be Sara göra några Nosework-gömmer åt Hojt. Det gäller att passa på när någon annan som förhoppningsvis tänker på att annat sätt kan gömma doften åt en. Hojt var som vanligt väldigt duktig:

På söndagen var vi upp till Stamphult där vi fått låna mark för viltspår då Sara gärna ville börja med det på Qlura. Qlura fick två korta spår och det visade sig att hon gillade det och var jätteduktig, framför allt på det andra när hon lite mer fattat vad det hela handlade om.

Hojt fick två upptag, det första gick riktigt bra men på det andra valde han först att gå åt fel hål… Men vid andra påsläppet skötte han det kanonbra!

Även Luna fick ett spår på dryga 200 m med tre apporter och var duktig hon också, trots att hon på första sträckan var väldigt intresserad av annat, troligen vilt, men fortsatta dock att spåra det riktiga spåret av sig själv, utom någon gång då jag fick säga till henne. Pinnbelöningen är som vanligt den älskade Bende-bollen:

151108_luna_boll

Innan vi åkte hem fick Luna och Qlura roa sig tillsammans och det gjorde dom ordentligt:

151108_luna_qlura

Qlura hängde förvånansvärt bra med Luna, hon löpte på ett otroligt fint sätt som inte många hundar förutom vinthundar gör! Att Qlura sen är supersnäll är tur det då Luna försökte vara lite bitchig mellan varven *crazy*

Tack Sara och Qlura för en supertrevlig helg, det tyckte vi alla sex *kiss*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.