web analytics

Vilken tur att vi köpte ”Henrietta” = Noseworkhelg!

Ja att vi gjorde slag i saken i somras och bytte ut husvagnen mot en husbil var något av det bästa vi gjort. Det är så enkelt även för mig att ta den och vara borta en helg, vilket gör det så mycket enklare när Hojt och jag vill göra något då Hojt inte gillar att åka bil. Nu kan vi åka kvällen innan och ha en lugn morgon utan bilåkande vilket känns så skönt både för honom och mig.

I helgen har Henrietta, jag och Hojt varit i Örkelljunga och debuterat i Nosework. Det var Örkelljunga Utbildningscentrum Hund som annordnade en klass 1 tävling och då vi ju fixat doftprovet hade jag såklart anmält oss. Det var en trevlig tävling med mycket bra sökområden, enda nackdelen var all dötid som blev under dagen då det var 20 deltagare, och då var det verkligen skönt att ha Hojt i Henrietta där det var varmt och gott.

På förmiddagen var det först behållarsöket där det var 21 stycken pizzakartonger och man hade 2 minuter på sig och vi klarade det på 19,51 sekunder och kom på tredje plats! Sen var det direkt ut till utomhussöket och där hade man 3 minuter på sig och då jag inte följde min plan riktigt så tog det lite tid och vi kom 9:a på 52,15 sekunder.

 

 

På eftermiddagen var det först fordonssöket:

151114_fordonet

Och där var jag verkligen ingen bra förare utan lät honom försöka fixa allt själv och stöttade inte som jag borde ha gjort… Så där tog han markeringen precis när tiden höll på att ta slut vilket jag blev så glad över, vilken superkille jag har som fixar det även om matte klantar sig! Här hade man 4 minuter på sig och vi fick 3.56,26 och kom på elfte plats.

Sen var det direkt in till inomhussöket som var ett kök och Hojt var jätteduktig och gick ett var och tog doften 25,13 sekunder, här hade man 2 minuter på sig och vi slutade på tredje plats i detta sök!

151114_hojt_vinster

Så med två tredjeplatser, en nionde plats och en elfteplats (och utan några fel) så slutade vi totalt i hela tävlingen på fjärde plats vilket jag är supernöjd med. Är så glad att vi lyckades vara i vår bubbla under alla söken trots all väntetid i mellan. Vi fick dessutom kanonfin kritik av domaren och det som blev dagens höjdpunk var att vi fick domarens pris för mest samspelta ekipage (den fina hunden till vänster på bilden), så stolt över oss!

omdomena151114

Vi var kvar till söndagen då vi skulle vara observatörer på Nosework-clinicen som domaren skulle ha. Det blev en mycket lugn kväll:

151114_hojt

Söndagen började vi med en långpromenad då Hojt sen skulle få ha lite tråkigt i husbilen:

151114_dagenefter

Det blev en mycket givande dag och jag fick många bra tips till vår vidare träning, bland annat hur jag ska få honom att bli mer noggrann i sitt sökarbete – vilket hade behövts på långtradaren i går ;-)

Efter denna, mycket trevliga och givande helg har jag massa inspiration för vidare nosework-träning – tack alla inblandade för det!

2 reaktioner till “Vilken tur att vi köpte ”Henrietta” = Noseworkhelg!”

  1. Är så glad att jag fick vara med på detta, otroligt kul att se i verkligheten och ni är så bra tillsammans :laugh:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.