web analytics

Upp som en sol och ner som en pannkaka

heter det ju och lite åt det hållet blev det i dag….

Ja inte helt då för spårandet gick riktigt bra för båda grabbarna även om jag måste få upp Királys motivation lite mer. Och Hojts ”lydnad” var det heller inga fel på, lite väl mycket skall men bjuder fint både sitt och ligg :yes: Började belöna lite hoppstå också så får vi se om även det kommer in på repertoaren ;-)

Sen har vi då problembarnet….. Királys lydnad…. Efter en sådan här dag med spårande och bilsittande så orkar han inte, eller vill inte jag vet inte vilket, fokusera på lydnaden. Skillnaden mot härom dagen när jag var på torget var stor!! Men, men bara att fundera ut en plan så får vi se hur det går. I morgon får jag chansen att prova igen då jag ska till Hässleholms HU och massera hundar och båda mina grabbar ska med. Ska prova att bara leka och se om han vill engagera sig i det eller om det brister redan där…..

På tisdag blir det också lydnadsträning och då före massa bilåkande så då får vi se hur det går. Ja, ja spännande är det att träna hund och man får verkligen använda hjärnan hela tiden!

Måste dessutom berätta att Jerker och Impe var iväg till Målilla på LC-träning i dag och kom hem med två godkända licenslopp!!!! Superduktig liten whippet :heart: Nu får han vänta någon/några månader innan sista licensloppet får springas men han kan ju börja ta sina licenslopp på whippetracet under tiden :yes:

Detta var bara andra tillfället han sprang LC och jag tycker han är kanonduktig!! Här är två bilder från hans första ”försök” på LC-banan i november 2011:

10 reaktioner till “Upp som en sol och ner som en pannkaka”

 1. Upp och ner i hundträningen – som det alltid är. Det löser du säkert!
  Jag tycker du ska satsa på att leka mycket med Hojtet också, det har du alltid nytta av, även om han just nu tycker att allt är bäst med godis ;-)

  Inte för att jag har en aning om vad Impe har gjort ?:-) men stort Grattis! för jag förstår så mycket som att det är något bra! :yes:

  1. Ja det är väl det som är tjusningen ;-)

   Jodå jag ska fokusera mer på att leka med prinsen också :yes:

 2. Roligt att Impe var så duktigt! :)
  Hoppas du och Kiraly hittar tillbaka till lydnaden! Leka är väl en ypperlig väg att gå :)) Ni löser det säkert snart!

 3. Kul at det gick så bra för Impe :)
  Hoppas att du kan komma på en bra plan för Király jag vet ju att ni kan båda två!!

  1. Börjar väl med att prova ditt tips med lekandet annars får jag förhoppningsvis fler tips i morgon ;-)

 4. LC är fantastiskt kul, provade ett par ggr i sportens barndom i Sverige med mina borzoier =)

  Bra tankar om er träning, du kommer lösa upp den knuten snart!!

  1. Ja Jerker är lika ”gripen” av soprten som Impe :yes:

   Tack! Ja jag har ju god hjälp så det hoppas jag :-))

 5. Tycker att du reflekterar så klokt kring upp och nergångarna. Många hade nog bara blivit arg på sin hund. Sen måste jag säga att fartbilderna på LC är häftiga.

  1. Min personliga åsikt är att hunden har ju inte bett om att få träna just lydnad utan det är jag som vill och då gäller det ju att få honom att tycka det är kul annars får vi hitta på något annat ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.