web analytics

Tiden går…

När man är sjuk och inte orkar så mycket finns det gott om tid till funderingar – ville jag skulle det räcka till många inlägg men tror inte ni är så intresserade av allt ;-)

En tanke som jag däremot tänker dela med mig av är det här med ”tidens gång” och ”åldrandet”… Dessa två saker har vi alla något typ av förhållande till – positivt, negativt eller neutralt. Förmodligen även olika förhållanden beroende på ur vilket perspektiv vi tittar och på vad i vårt liv vi tittar.

Tittar jag på våra hundar som är 2 år och tre månader, 20 månader och drygt 9 månader ser jag ”tidens gång” som något positivt då de då blir lite äldre och förhoppningsvis mognare och under tiden har vi himla roligt med all träning :inlove:

Ser jag på mig själv så har jag numera mycket att titta tillbaks på – och många fina och roliga upplevelser att minnas. Har försökt komma på om jag någon gång har tyckt att åldrandet varit jobbigt men inte kommit på någon. Det jag däremot tycker är en stor nackdel med att bli äldre är att det blir även mina nära och kära och nu är en generation borta ur mitt liv, saknar min mormor och morfar mycket :brokenheart:

Annars ser jag nog min ålder som en positiv sak – tänk så mycket erfarenhet och upplevelser jag har samlat på mig ;-) En annan fördel med att ha levt ett tag är att man mer och mer lär känna sig själv och står upp för sina egna åsikter. Det finns det i och för sig många unga som gör också men för mig har det tagit tid att komma dit jag mentalt är idag. Men fortfarande, trots mina dryga 50 år, lever jag med ett dåligt självförtroende fast ju mer jag jobbar på att inte jämföra mig med andra ju mindre svårt blir det att leva med det :yes:

Så summan av denna ”tanke” är att jag gillar livet jag lever nu, har lärt mig leva med den jag är och tillåter mig vara både svag och stark. Att sen få förmånen att åldras med min älskade man och våra fina hundar gör livet bara ännu bättre :heart:

14 reaktioner till “Tiden går…”

 1. Hittade detta kloka på en blogg:
  ”Nedvärdera inte ditt eget värde genom att jämföra dig själv med andra.
  Det är på grunda av att vi alla är olika som var och en av oss är speciell”.

  Tycker den säger mycket.
  Hoppas tand å annat oknytt håller sig väck.
  Nospuss till bror o resten…..

 2. Oavsett vilken ålder man är i tror jag att det allra viktigaste i livet är att man trivs med sig själv.
  Rent krasst är det ju så att det är bara sig själv man med säkerhet VET att man ska leva hela livet. Och då underlättar det ju en hel del om man gillar sig själv. ;-)
  Men det är tyvärr inte alla förunnat, och jag tror att det är lättare att ”hitta” sig själv och trivas med ”den man hittar” när man blivit lite mognare.
  KRAM

 3. Phu om det ändå kunde vara så för alla det är rätt jobbigt att vara rädd för att bli gammal och fundera
  över om man gjort rätt val i livet men vem vet kanske växer jag upp nån gång ;) krya på dig!

  1. Jag var inte helt säker på om jag valt rätt i din ålder heller utan det kom några år senare när jag tog steget att omskola mig och vi skaffade hund :heart:

   Tack – mycket bättre om man bortser från tandvärke :pain:

 4. Åldrandet är väl inte så farligt, tvärtom gillar jag också erfarenheterna och att inte bry sig så mycket om vad andra gör eller tycker. Krämporna kunde jag däremot varit utan :no: Likaså insikten om att jag inte kommer att vara här jämt. Får jag leva tills jag blir 90 så har ju mer än halva tiden gått. Det gick fort. :smirk:

 5. Ja det här med ålder och klokhet blir bättre och bättre tycker jag ju äldre man blir.
  Självkännslan kan ju vakla lite då och då men man lär sig hela tiden och självförtroendet och självkännslan är något som jag tror alla måste jobba på hela livet.
  Ålderdommen ser jag också som positivt men med vissa undantag när våra nära och kära inte kan vara med oss längre eller när jag tänker på mina 2 vänner som gick bort väldigt unga. Tänk hur hade det varit om de varit i livet nu..?
  Men gläds åt det som finns och min fina familj och fina vänner som jag har.
  Vad glad jag är över att ha fått äran att lära känna dem och specielt du och några till under senare åren i mitt liv. :-))
  Kram till dig

  1. Ja visst är det så att man måste ”jobba” med det hela tiden och ibland känns det tyngre och ibland lättare – sånt är livet :-P

   Glad att fått lära känna dig också :yes:
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.