web analytics

SM

i fårvallning har jag varit på i går och idag

I går var Hojt med och jag passade på att träna både lite lydnad och lite ”pinnlet”.
Det var bara andra gången han fick denna typ av pinnletande och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att han inte riktigt förstod vad jag ville. Men han försökte och jag tror det var svårt då jag sett minst en matte med hund gått där medan pinnarna ”låg till sig”. Han hittade 4 av 5 och jag tycker han var superduktig med tanke på omständigheterna :yes:

När det gällde lydnaden blev det två korta pass och den nya platsen och den annorlunda störningen fixade han galant – att jag sen inte tränat så mycket så han inte kan så mycket är ju inte hans fel ;-)

Idag har Kiraly varit med och efter som det var lugnt även idag så fick han ett spår. Hade frågat om jag fick använda ett av gärdena bredvid och det fick jag :yes:
Bara att inse att lilla Kungen inte har den där riktiga ’motorn’ när det gäller arbete så det blir till att ’lura’ honom att vilja jobba ;-)
Idag var har riktigt duktig – drygt 380 m med några svårigheter och han tog sig till slutet även om han var trött då :heart:

Det blev ingen lydnad för Kiraly idag däremot fick han en rejäl omgång massage nu på eftermiddagen och det var uppskattat :-))

Det har varit två härlig dagar bortsett från att jag känner mig som jag hållet på att bli rejält förkyld :-( bara hoppas det försvinner utan att bryta ut…

 

6 reaktioner till “SM”

 1. Åhhh!!! Blir avis att du varit på SM i fårvallning :-) Det måste varit jättekul & se alla duktiga hundar <3 Inte lika avis på din förkylning – Krya på dig! Duktiga Hojt!!! Allt gott till er :-)

  1. Ja det var en upplevelse – synd bara att jag inte kunde vara där på söndagen och se finalen.

   Tack :-))

 2. Hejsan hoppsan!
  Samma här, känns som en förkylning är på väg, har inte varit snuvig eller liknande på flera år. En del hundar behöver helt enkelt längre tid på sig för att lära sig finessen med arbete.Kanske sök är en grej som passar honom bättre?
  Ha de/Kram

  1. Hoppas den inte bryter ut på dig – min är nog på väg tror jag :-/

   Nja han är ganska reserverad så söket känns inte lockande då inte heller jag är någon riktigt ”sökmänniska” gillar spårandet bättre :-))

   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.