web analytics

Sammanfattning

Jaha om jag ska sammanfattat senaste dagarnas träning i några få ord så blir det: ömsom vin, ömsom vatten ;-)  Ska jag göra det med fler ord blir det:

Lydnadsträningen i torsdags gick verkligen inte bra….. Den lilla hunden var splittrad och ville inte jobba och matte blev irriterad – ingen bra kombination…. Visst fick vi till bra träning korta stunder men insåg ganska snart att det inte var någon idé att fortsätta :struggle:

Gårdagens spårträning gick däremot riktigt bra :yes:
Lade två korta spår med godis oregelbundet och en pinne på slutet. Det första var på gärde och han var lite splittrad i början men sista tredjedelen ungefär hade han bra fokus och ordentligt drag i linan. Andra spåret var i öppen skog utan så mycket undervegetation och där kändes det som han helt plötsligt hade fått en annan inställning. Han spårade fokuserat och ville verkligen framåt – så härlig känsla :rotfl:

Efter fikapausen körde jag lite lydnad på appellplanen för att få till en positiv känsla efter torsdagens mediokra träning. Körde bara lek, fokus med störning och korta bitar ff och det gick mycket bättre och vi var glada igen både jag och Király :inlove:

Idag gick lilla Kungen och jag en egen promenad och passade på att träna lite kontakt utanför antagonisten – jättesvårt men vi fick till det riktigt bra innan vi fortsatte promenaden upp i skogen där vi tog en härlig runda. När vi kom hem körde jag lite slalomträning på tomten. Det är ju ett bra tag sedan nu men han tog 8-pinnarnsslalomet hur bra som helst :yes: Satte sedan upp två pinnar till för i fall det blir frost snart kan det vara trevligt att ha tio pinnar att träna på under vintern ;-) Det gick över förväntan, inga problem alls utan han tog alla tio direkt och med helt ok fart!! Nu får vi köra på tio pinnar ett tag så vi får upp farten ännu mer innan vi sätter på de två sista pinnarna och sedan börjar vinkla upp dom så sakteliga.

Impes spårande i går var ganska oinspirerande så vi provade godisspår även på honom vilket han köpte rakt av så fort han kom på att det fanns fler godisbitar att hitta om man nosade sig fram :yes: Så nu kör vi godisspår även på honom så får vi se hur det går.

Idag var han och husse uppe på byn och gick långpromenaden. Där hade dom stött på ett gäng blivande allmänlydnadsinstruktörer som tränade hundmöten med sina projekthundar och dom hade frågat om dom fick ”använda” Impe som objekt. Perfekt tyckte Jerker som behöver träna på att Impe ska fokusera på honom i stället för allt roligt som händer runt omkring. Det hade gått jättebra för alla och Impe hade skött sig fint :inlove:

 

 

16 reaktioner till “Sammanfattning”

 1. Så fint du gjort här :)
  Det är verkligen svårt att hålla humöret ibland när de är sådär splittrade när man vet hur himla bra träningen kan vara stundtals! Har full förståelse för dig!
  Himla kul att spåret nu går så bra :))

 2. Så otroligt klokt att bryta när det inte fungerar. Lättare sagt än gjort, vill jag lova …
  Kul att det går bättre med spåret! Det TAR tid att få det befäst.
  Jag kan tänka mig att Impe uppskattade MAT i sitt spår :-)

  1. Håller med, tur jag hade Sara som såg till att jag bröt i tid ;-)
   Jo du den hunden är verkligen matglad, väldigt praktiskt :yes:
   kram

 3. Tröstande att fler ”vågar” skriva när det ”går vatten” ;), sånt uppskattas mycke!!

  Ni är ju jätte på G!! Bra jobbat!! :)

  1. Tack! Eftersom jag skriver mycket för min egen skull är det självklart att även ”vattnet” kommer med. Det ingår ju och är en del i utvecklingen, och samtidigt kan man kanske få lite nya tips från er som läser :yes:

 4. Han är väl inte så gammal än så det kan nog vara lite ”svajigt” emellanåt tills han vuxit till sig i knoppen. Kul att spårandet börjar ge sig, övning ger färdighet och med lite tålamod så kommer det säkert bli kanonbra i slutändan.

  Kram

  1. Ja han svajer en hel del men vi kämpar på. Det är ju som du säger att övning ger färdighet och har vi tur och får en grön vinter kommer vi förhoppningsvis längt med spårandet i vinter :-))
   kram

  1. Det är klart jag gör :-)) Det är så roligt att träna och jag har såda inspirerande människor som peppar mig :heart:
   Tack!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.