web analytics

Snart jul…

Måste erkänna att det är väldigt skönt att inte ha några ”måsten” till jul, att ha blivit så ”vuxen” att man själv bestämmer vad man gör i livet är befriande ;-)  Vi är helt överens Jerker och jag om att det är som vilken ledighet som helst och vi gör det bara lite extra mysigt precis som vi kan göra vilken annan helg som helst. Visst blir det en och annan tomte och fina ljus men mest för att liva upp lite i vintermörkret. Ja för mörkt är det då vi inte har någon snö…. Skönt på ett sätt för då kan man fortsätta med spårträningen men lite trist är det då snön alltid lyser upp :lamp: .

Hundträningen går på sparlåga just nu av olika anledningar men en del inomhusträning blir det trots allt ;-) Med Impe kör jag lite grundläggande apporteringsövningar (bara för att han också ska få göra något) och med Király är det fjärrskiftena som gäller. Svårt med attityden i fjärren tycker jag, vill ju ha en aktiv men lugn attityd och det är inte vår speciellitet direkt… men vi traglar på och lite bättre tycker jag nog att det blivit. Skiftet mellan ligg och stå har vi i alla fall börjat få förståelse för när matte sitter på golvet framför medan däremot skiftet sitt/stå är väldigt svårt. Men Király tycker detta moment är roligt (mycket godis) så vi ska nog få till det någon gång, har ju verkligen tiden på oss då alla tre positionerna inte dyker upp förän i trean och vi har ju inte kommit ut i ettan ännu…. Jag hade ju planer på att få till en etta under 2011 men då Király är väldigt störd av folk och jag varit dålig på att träna på olika platser med massa andra människor så är vi långt ifrån klara. Men målet (och jag tror det är realistiskt) nu är att starta i både ettan och appellen under våren 2012, den som lever får se 8-)

 

 

 

11 reaktioner till “Snart jul…”

 1. Å vilken härlig jul ni har…………….hade själv gärna suttit på en stubbe i skogen med brasa, välvalda vänner och hundar……………..

  Ha det gott och klart ni kommer ut på tävling snart, bra träning är det om inte annat ;)

 2. En lugn jul låter metalldels perfekt i mina öron :) Klart det blir debut nästa år i dubbel bemärkelse!!
  Super fint är det här inne :yes:
  God Jul på er <3

 3. Skönt att någon har fattat galoppen! Julledigt=avkoppling med sina närmaste.
  Självklart kommer du att kunna starta appell och ettan nästa år!
  God Jul till er och hundarna :-)

 4. Samma här. Folk kan ju tro att man är en hedning när man säger att amn i stort ”skiter” i att det är jul :laugh: men jag går hellre ut o lägger spår eller något annat hundnördigt.
  Ta det lugnt med skiftena. Lugnt och säkert före tempo.
  Ha en bra jul
  Kram

 5. Låter som en avspänd & mysig jul! Utan stress = my melody ;-) Kul att ni ska ta er ut på tävlingar nästa år, självklart kommer det gå KANON!!! Tycker störningsträning ofta är det man mest får lägga ner energi på samt ha ”rätt” energiläge på Hunden… du är meo inte ensam ;-) En god jul till er & 4-benta!!! Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.