web analytics

Så fascinerande

det här med vad som nedärvs, hur det nedärvs och vad som inte nedärvs ?:-)

Hade en disskusion om hundens färger med Impes uppfödare när vi var i Stockholm och arvsgången vad det gäller färger är varken lätt eller enkel men SÅ intressant! Skulle verkligen vilja gå en kurs i hundens genetik, färglära och arvsgång av olika saker typ sjukdommar, mentalitet m.m. Så om någon vet om eller får nys om en sådan kurs kan ni väl höra av er :heh:

Har varit i Bjärnum och masserat hundar samt träffat Sara och Stimm. Trevligt som vanligt och vi han med både att shoppa och att träna hund innan jag åkte hem :yes:

Alltid lika intressant att se umgänget mellan två hundar som inte träffar varandra så där jätteofta. Visst finns det en del likheter mellan Stimm och Király men även en hel del olikheter och det är ju inte så konstigt Király har ju en mamma också :))

Far och son i sina fina nya halsband från MinxDesign:

12 reaktioner till “Så fascinerande”

 1. Wippar har ju massor av färger att välja bland så jag skulle nog mest bli förvirrad av att försöka sätta mig in i deras färgskala. Tjusiga halsband på stiliga gossar, nackdelen med en pälshund att det inte syns om de har flaschiga halsband eller kanske tur för B, annars skulle han få ränna runt med både det ena o andra blinget.
  Kram

  1. Ja men det är SÅ intressant med genetik och ärvtlighetslära :-))
   Då kan du ju tänka dig hur roligt det är att handla halsband till whippeten :yes:
   kram

  1. Jag vet men jag skulle vilja ha någon mer djupgående kurs :-))
   SKKs uppfödarutbildningar har jag redan gått ;-)

 2. Kan tänka mig att det var intressanta disskusioner det är det ofta med Åsa :)
  Nä lika är dom då inte men hade avel varit så enkelt att valpar blev lika mamma och pappa och uppfostran träning mor och farföräldrar inte spelade in då hade nog jag också kunnat tänka mig att hålla på med avel!

  1. Visst har du rätt att det är mycket som spelar in hur ens hund blir och jag säger snarare tvärtom att det är ju det intressanta med aveln :-)) Det svåra för mig skulle vara att ”våga” sälja valparna till okända….. skulle nog bli sittande med alla kvar ;-)

 3. Härligt bild! :)

  Ja jag håller med dej, det är faktiskt rätt intressant.. Läser för övrigt artiklarna om genetik just nu… Lite tungt vissa bitar med massa konstiga ord.. :D Men ändå intressant :) Tror de var med i skks tidning…
  Ha en trevlig helg.. :) kram

  1. Jo visst är det andra ord men man lär sig och ju mer man läser ju mer vill man veta :-))
   Ha en trevlig helg du med!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.