web analytics

Säkra vårtecken

Igår tränade vi spårnoggrannhet genom att åka till travet i Tingsryd och spåra på grus.

Hojt älskar när det är grus eller superkort gräs, då taggar han igång extra mycket och han har en mycket bra spårteknik:

140405_hojt_grus

Även Luna fick grusspår så klart, men hon har ju godis i sitt då hon är under upplärning. I går kunde vi länga både avståndet mellan godisbitarna och själva spåret, så roligt att se hur polletten börjat trilla ner. Jag tömkör henne med två provisiriska tömmar så hon inte ska snurra så mycket och det fungerar jättebra:

140405_luna_grus

Efter spårandet körde vi uppletande och Luna fick prova det för första gången. Det tog bara tre gånger så fattade hon vad det gick ut på – superduktig liten tös :heart:

Idag fick Hojt först ett tävlingsmässigt lägreklasspår som han klarade galant, om man bortser från att vi missade pinne nummer fyra… Men slutet tog han fint (tack bästa Ulrika för det braiga spåret, för filmen och för resten av en mycket givande träningsdag :yes: )

Sen åkte vi till klubben och körde lydnad. Jag körde några moment tävlingsmässigt men det gick väl sådär…. Jag vet vad jag behöver träna på i alla fall… :-/
Linförigheten blev ok på slutet:

140406_hojt1

och första sträckan på framförgåendet gick i alla fall jättebra:

140406_hojt2

Avslutade med lite krypträning och den går framåt och känns som den kan bli bra när vi är klara:

140406_hojt3

Övriga familjen var på säsongspremiären av whippetraceträningen.
Impe hade fått springa ensam och utan munkorg vilket han hade uppskattat mycket då han fick ge sig på trasan helt obehindrat :rotfl:  Luna fick också prova och hade tyckte det var superkul även om hon första gången hade reagerat på sanden i gropen och undrat vad det var för konstigt underlag ;-) Inte heller hade hon tagit i den stillaliggande trasan förrän någon satte lite fart på den igen. Hon fick springa totalt fyra gånger och här får ni se det två sista, för självklart hade jag skickat med videokameran så jag också skulle få se hur hon gjorde på sin debutträning :inlove:

12 reaktioner till “Säkra vårtecken”

 1. Hojt är ju bara sååå jäkla duktig! Inte så konstigt eftersom du är så himla noggrann och tränar så bra :yes: Nä, jag är inte det minsta ironisk! På riktigt!

  Luna är också en pärla och visst var det kul att se träningen men det roligaste var nog alla de avundsjuka jyckarna vid sidan som också ville vara med så fort trasan åkte i väg :-D

    1. Typiskt att allt alltid ska krocka :-/
     Du får komma till Påryd den 31/5 och fota whippetrace i stället :-)

  1. Ja jag ville ju gärna se hur hon gjorde men ville inte missa träningen med Hojt så videokamera var en bra lösning :-)

 2. Söta lilla Luna *kiss* Låter som ni alla haft en riktigt bra helg! Och sån himla tur du blev påmind om vad n i behöver träna mer på ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.