web analytics

Månadsrapport

Haft tränigsuppehåll på några dagar så det kanske är på sin plats att sammanfatta hur vi ligger till och lägga upp en plan för vårens träning!?

Men först måsta jag säga GRATTIS till Akinnaz H-kulls 3-månadersdag :heart:
Vi passade på att väga och mäta prins Hojt i går då vi gjorde det med kungen under hans uppväxt och jag tycker det kan vara roligt att se hur Hojts utveckling kommer att vara jämfört med Királys! Och så här ser det ut hittills:

Ålder                   Király                                herceg Hojt

födsel                 255 gr                                   313 gr

9 dagar              500 gr                                   (7 dagar = 566 gr)

8 veckor            (6 veckor = 2 kg)                   3,5 kg

3 mån                5,1 kg  30-31 cm                   5,6 kg  ca 32 cm

Så var det då det här med träningssammanfattningen…..
Börjar med Király och där kan jag konstatera att vi har tagit ytterligare några steg framåt de senaste månaderna :rotfl:

När det gäller spårandet är det mycket bättre drag och vilja nu så nu är det dags att fortsätta utmana honom lite och se om vi kan börja få till ett bra vinkelarbete och öka spårorken!

En bild från spårträningen för några veckor sedan:

I lydnaden har vi börjat få till ett bra lf/ff med bra attitiyd – nu gäller det bara att lägga ner jobbet på störningsträningen…. Läggande och ställande under gång måste jag träna mer både förståelse för att göra det vid sidan och att han ska ligga/stå kvar när jag utökar avståndet till korrekt antal meter. Inkallningens fart börjar bli riktigt bra, nu får vi börja försöka få till en ok ingång också – det vill säga inte ”landa på mattes ben” ;-) Hopp över hinder är inga större problem men sitt på avstånd är något vi inte riktigt kan utan behöver träna separat på. Apporteringen börjar ta sig! Sammanfattningsvis är det alla moment på avstånd som jag måste ta tag i ordentligt!!!

Hojts ”träning” har inte kommit så långt ännu men sitt, ligg och följa matte på vänster sida ”jobbar” vi med såklart. Skulle egentligen varit på en clinic rörande ”att bli en bättre hundtränare” i lördags men på grund av sjukdom blev det inte så. Men som tur var så var Sara där och hon har lagt ut en film därifrån just på vad man bör tänka på med en valp – jätteintresssant film (ni hittar hennes inlägg om detta HÄR) . En sak som jag defintivt bör ta tag i direkt så är det skällandet så fort det inte händer något tillräckligt fort och där hade Maria B några bra idéer som jag ska prova :yes:
Så fortsättningen med Hojt blir just nu mycket lek, få bort skällandet, vila och vänta på sin tur och lite allmän grundträning!

Spårandet har vi också kommit igång med riktigt bra Hojt och jag tack vara ”U2F” :inlove:
I går kväll fick han två korta spår om ca 10 meter på hårt underlag (skogsväg) och lite godis ”här och där” och han verkar ha fattat nu att om man följer den där ”fotlukten” kommer man till nästa godisbit!!! Och dessutom med superdrag i linan så liten han är :yes:
Hoppas verkligen inte jag lyckas ”sabba” det här nu som jag gjorde med Királys spårande – det har ju kommit tillbaks men väldigt onödig ”omväg” :-/

Här är en bild från Hojts allra första spårtillfälle för några veckor sedan:

 

 

12 reaktioner till “Månadsrapport”

 1. Ni är verkligen igång med tränandet :-) Skoj. Hade verkligen varit kul att gå på en clinic med Maria B eller ännu bättre en helgkurs. Verkar ha bra fokus den lille :-D

  Kram

  1. Ja en helgkurs hade jag inte heller tackat nej till!

   Ja än så länge lovar det gått :inlove:
   kram

 2. Fler meter och längre tid än vad som krävs, alltid bra att ha i baktanken.

  Så KUL att spårandet med K börjar arta sig :-)) Det kommer säkert att gå bra med Hojt, man brukar inte göra om samma misstag med den nya jycken. I stället hittar man på nya ;-)

  1. Ja det är verkligen superkul!!
   Hmm det har du nog rätt i – jag lär göra nya misstag med prinsen ;-)

 3. Ja tänk redan 3 månader helt galet vad tiden går :)
  Skönt att du mår bättre u tycker synd om dig som missade Lördagen!

  1. Ja så typiskt att jag skulle få detta just den här helgen…. tur du var där så jag fick info ändå :heart:

 4. Fina bilder – som vanligt. Den lille ser ut att ha fullt fokus!
  Roligt (och vettigt) med en träningsplan. Glöm bara inte att utöka avståndet till MER än korrekt antal meter. Man vet aldrig hur det kan bli, och det är ju bra att ha marginal. (Visserligen tror jag att du tänker på det själv, men nämner det ändå – för säkerhets skull.)

  1. Du har så rätt så och visst finns det med i tanken men skadar aldrig att påminnas om :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.