web analytics

Negativ dom… men kan man vända den till något positivt?

I går var jag alltså hos ortopeden i Kalmar, fick tid på ett återbud och dessutom kom läkaren 10 minuter förtidigt – snacka om positiv överraskning :chic:

Men sen var det slut på det positiva….. Jag var ju och röntgade förra veckan och tittar man på plåtarna så ser det så fint ut så. Plattan och skruvarna ser fina ut och inga förändringar runt dessa. Resten såg också bra ut om man bortser från yttepyttelite tendens till artros mellan tibia och calcaneus.  Jaha och varför är inte detta positivt då undrar ni säkert?! Jo för fakta kvarstår: jag har ont av den!!! Enligt läkaren så är det tyvärr så vid den här typen av skador att man får besvär efteråt. Ben av precis vid leden ställer till även andra skador, som tillexempel att jag troligen har en partiell nervskada som påverkar de tre mittersta tårna negativt :-(
Visst kan man ta bort ”skrotet” men eftersom det såg så fint ut kommer det troligen inte att bli någon skillnad och då känner jag  inte för att göra en operation ”bara för att”. Att genomgå en lika ”stor” operation som när dom satte in ”skrotet” för den lilla procents chans att bli bättre känns inte motiverande….. Nervskadan kommer jag ju ändå alltid att få dras med….

Visst dyker tanken upp att gå till en annan läkare för att få ytterligare en åsikt men frågan är till vad nytta med tanke på hur fina plåtarna såg ut och att nervskadan ändå är där?!? Nej efter gårdagens ”depp” har jag nu bestämt mig för att försöka vända detta till något positivt i stället :yes:

Enligt läkaren är det, trots det onda bara nyttigt att jag röra på mig så mycket som möjligt så nu jäklar!!!
Inser så klart att jag inte kommer att kunna göra precis vad som helst – agilityn för Király tillexempel är bara att lägga på hyllan då den mängden springande inte känns genomförbart :-/ Men med tanke på hur roligt han börjar tycka spårandet är så har vi en utmärkt ”ersättare” där – och lydnaden är ju definitivt inga problem för min fot ;-)
Och med Hojt var det aldrig tänkt att jag skulle köra någon agility …..

Sen tänker jag utmana mig själv till att gå ner 10 kg i vikt – både för att underlätta för foten och för att jag faktiskt tycker jag behöver det. Jag sätter inte upp någon tidsram men skriver det här för att få lite mer press på mig att sluta sitta här och ”tycka synd om mig” 8-)

Så nu har jag tillbringat några timmar i trädgården och börjat det tråkiga, tröttsamma men ack så nödvändiga jobbet att kratta hela gräsmattan. Nyttigt för både armar och resten av kroppen och sen blir det ju fint också :yes:

Alla tre hundarna var så klart med ute och här märker man skillnaden på mina vallhundar och Jerkers vinthund. Király och prins Hojt håller sig i närheten av där jag är medan Impe strosar runt på egen hand – nyss hittade jag honom halvägs igenom den taggiga häcken, och med frambenen över nätet vi satt nertill, på väg in till grannens katt…… Gäller att ha koll på honom :shock:

Hojt och dom fina krokusarna som har kommit upp lite här och var i trädgården:

Här lyckades jag fånga alla tre på samma bild, inte superkvalite kanske man man tar vad man har ;-)

Lunchen intogs på vår altan i söderläga där Hojt föredrog skuggan för en stund:

16 reaktioner till “Negativ dom… men kan man vända den till något positivt?”

 1. Håller med Maria 10 kg herre gud du får nöja dig med fem!
  helt rätt inställning det är bara bryta ihop och komma igen <3

 2. Skönt att veta att foten inte blir värre av att den används. Jag föreställer mig att smärtan blir något mindre om man slipper oron för att man gör allting värre om man går mycket.
  Jättesöt bild på lillprinsen!

  1. Ja men precis så är det, nu vet jag ju att det inte blir värre även om det gör ont!
   Då ska du se honom i verkligehten – supersöt :inlove:

 3. Har du provat akupunktur mot det onda? Eller specialsulor utformade just för dina fötter? Det har iaf hjälpt min onda fot.
  Det är tillåtet att tycka synd om sig själv, en liten stund. Sen är det bara att bita ihop o komma igen.

  Kram

  1. Tack för idén med akupuktur – har provat det en gång förut för muskelinflammation och var då jättenöjd, så det ska jag kolla upp!

   kram

 4. BRA!!!!!
  Inget ont som inte har något gott med sig.
  Helt riktigt att vända det negativa till något positivt. Tycker förstås också att det är bättre med spår än agility :-P
  Eller varför inte rallylydnad? Det är riktigt roligt!
  Kram

  1. Tack! Ja visst stämmer det ”ordspråket” nästan alltid :yes:

   Nja rallylydnad är nog inget för mig ;-)

   kram

 5. Förstår att du deppade ihop i går och jag tycker du är tuff som redan i dag vänder och ser framåt. Det är så man får göra i livet pussla lite hit och dit när det inte blir som man tänkt och göra det bästa ut av det. Men var du ska ta dina tio kg ifrån undrar jag med ;) Ta du ett i taget och du kanske blir nöjd vid fem ;) Öskar dig stort lycka till med allt du har att jobba med nu.. Kram

 6. Man får visst tycka synd om sig! Bara men inte fastnar i det och aldrig kommer därifrån men det verkar inte vara någon risk med dig :-) Att du lägger mer tid på spår än agility gillar jag förstås ;-)

  10 kg!! Var ska du hitta dem någonstans?
  Underbar bild på Hojtet!! :yes:

 7. Otroligt starkt av dig att vända det hela till ngt postivt! :yes: Nu när du fokuserar på lydnad & bruks så folk se upp :yes: ;-) Du har många vettiga tankar & det kommer ta er långt! :-) Stor Kram !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.