web analytics

En intressant fråga…

.. läste jag i en blogg idag:

”Framgång på tävling – tur eller träning?”

Det var ett sammandrag från en föreläsning rörande detta med att lyckas och vad vi själva kan göra åt det, den föreläsningen hade jag mer än gärna gått på!

Att inte bara träna på alla moment utan även på allt där i mellan och på helheten gör verkligen att det blir enklare att tävla, och framför allt att lyckas. Jag lärde mig massor av detta med Király som både var störningskänslig och utåtagerande. Att träna på alla möjliga och omöjliga störningar som kunde hända och att göra honom trygg i våra rutiner så han aldrig behövde fundera. Det är något som jag även försöker vara nog med på Hojt, störningsträning och rutiner vilket i och för sig är mycket enklare på honom än det var på Király men det behöver ändå göras för att vi båda ska kännas oss trygga i en tävlingssituation.

En sak som är väldigt lätt att missa är det här med att kedja momenten… Vill ju att min hund ska tänka att ”nähe inget godis/leksak nu men ok då anstränger jag mig lite till så kommer det säkert efter nästa moment”, och där i mellan vara glad för att vi har roligt tillsammans vilket jag visar hela tiden :rotfl:

Fast inte är det lätt det här men läs gärna sammanfattningen från föreläsningen i den här bloggen: https://stinakai.wordpress.com/2013/11/30/framgang-pa-tavling-tur-eller-traning/

 

130908_hojt

 

2 reaktioner till “En intressant fråga…”

  1. ”Ju mer jag tränar desto mer tur har jag” Något sådant var det han sa, Ingemar Stenmark. Framgång har man nog aldrig utan träning!
    Att träna tävlingslikt har däremot ändrat sig en del sedan jag började :laugh:

    1. Ja men precis! Det var en helt underbar kommentar till en ganska korkad journalist han fick till där Ingmar :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.