web analytics

Så var det dags för lite träning igen!

131110_hojte6

Efter en veckas vila så blev det en del lydnadsträning i helgen.

Lördagen ägnades åt kurs och där fokuserade jag och Hojt på störningsträning med folk runt oss under momenten, både nära och i rörelse. Mest störande var det när någon var precis bakom men efter en snabb koll så släppte han det bra och jobbade vidare utan problem. Mycket nöjd med den träningen, vi har tagit stora steg framåt!

På gårdagens inomhusträning passade jag på att ”torrgå” då jag känner att en del av problemet att han flyter ut i svängarna beror på hur jag går. Jag strular en del i både svängar och helt om så jag försökte hitta ett rörelseschema som fungerar för mig. Provade sen även i linförighet med Hojt och helomvändningarna blev markant mycket bättre – roligt när man märker skillnad! Däremot måste jag jobba mer både med mina egna högersvängar och våra gemensamma men bra träning blev det i alla fall.
Fjärren jobbar vi vidare med men jag har fortfarande beslutsångest om han ska ha låsta framben eller bakben. I vissa skiften har han mycket lättare för att ha frambenen stilla medan i andra föredrar han uppenbarligen att ha bakbenen stilla… Ja ja, jag ska försöka filma några pass så får vi se. Än så länge har vi ju inte fått till så väldigt många träningar och man säger ju att man ska utgå från vad hunden har naturligt så än kanske jag kan ändra variant.?

Igår var det ju även första advent och vi har både städat (hjälpligt i alla fall) och satt upp lite adventslysen, så mysigt tycker jag :-)

Idag har Jerker varit ledig och började dagen med några vändor till Miljöstationen med saker från mottagningen-förrådet-garaget så skönt att bli av med allt! Efter det åkte vi och spårade med båda hundarna i det soliga men kalla vädret. Impe fick ett på dryga 200 m, en spetsvinkel, ett ’hopp i sidled’ och ett terrängskifte. Jag har börjat glesa ut godiset ganska mycket men trots det lösta han det kanonbra och pinnen i slutet markerade han!!!
Till Hojt lade husse ett ca 950m långt spår med några återgångar, terrängskiften, sju pinnar och en sträcka gick han på en stig som han sedan vinklade av. Hojt löste det mesta riktigt, riktigt bra, det var bara att börja gå på stigen som var svårt. Jag fick göra ett påvis och då insåg han att ”aha jag ska spåra här” och skärpte sig och spårade iväg och vinklade snyggt av där Jerker hade gjort det! Mycket nöjd med min lilla prins som nu fick nya erfarenheter i sitt ’spårminne’.

Sen bjöd Jerker mig på lunch på Amigo :inlove:, det var första gången jag var där och ändå har vi bott här i drygt sex år nu. Men vi var ju tvungna att fira att det var 18 år sedan vi träffades på något vis :heart: :heart: :heart:

4 reaktioner till “Så var det dags för lite träning igen!”

  1. Klart du ska välja den rörelsen han har lättast för kanske är låsta framben lättast för dig för på ett sett är det ju lättare at hålla koll på i början då du kan lära honom att stå på två targets först. ( även om ja tror han har mkt lättare för låsta bakben ;-)
    Grattis på eran 18 års dag också :heart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.