web analytics

2013 – året som gått

Januari

20130125

Snön gjorde att mycket av utomhusträningen fick vila även om vi var i ridhuset några gånger. I slutet av månaden fick Hojt en inflammerad spottkörtel, den läkte fint efter att vi varit inne och tömt den.

Februari

20130217

Snön fortsatte så det fick bli hårda spår på plogade parkeringar och pinnlet.
Var på Öland och jobbade ett par gånger men min rygg blev bara sämre och sämre så tillslut gav jag upp och gick till en naprapat.

Mars

20130329

Hamnade i expressens bilaga om LCHF då de i det numret skrev om att äta LCHF när man hade allergier/intoleranser. Jag är ju laktosintolerant sedan ett och ett halvt år tillbaka. Fortsatte hos naprapaten och lade företaget vilande då det inte fungerade att jobba med tanke på ryggen, ja även min fot spökade igen…

April

20130401

Vi bestämde oss för att göra om lilla rummet, sovrummet och klädkammaren/garderoberna. Så i stället för ett ”skräp”-rum, ett sovrum och en trång klädkammare blev det ett fint sovrum och en ”walk in closet” där vi nu även har vår stora röda, runda matta som är perfekt att köra ”köksträning” på!

20130426

I april var vi även upp till Stockholm och hälsade på min lillasyter och hennes familj som flyttat hem från England. Jag har fått två systersöner och den yngsta fyllde 1 år den 26 april!

Maj

20130510

I maj byggde Jerker staket runt syrrans odlingslådor så hon skulle få ha dom ifred för diverse olika fyrbeningar. Det var ett strålande väder så under maj fick vi även klart några andra projekt i trädgården.

Juni

20130615

Under juni sprang Impe sitt första godkända whippetracelicenslopp hemma i Påryd där han kom tvåa i B-finalen. Vi var även på SM i lydnad och agility och hejade fram Hojts pappa Stimm och hans lagkamrater till SM-Guld i medium! Där träffade vi även Hojts andra syster Hajrá för första gången sedan de var 8 veckor.
Åkte med min moster till Sundsvall när hon skulle hämta hem en valp. Avslutade sedan månaden med att Hojt och jag påbörjade vår tävlingskarriär med att vinna en lydnadsetta!

Juli

20130713

På årets andra whippetracetävling i Norrköping tog Impe sin tävlingslicens och vann E-finalen. I juli startade han även på sin första LC-tävling och kom 7:a av 22 st whippethanar. Hojt gick sitt MH som han behöver för att kunna köra bruks.
Tyvärr blev det, i slutet på juli, oro i flocken och Impe blev skadad så det blev inga fler tävlingar för honom i år.

Augusti

20130815

Tack vara syrran så blomstrade det i trädgården och den var riktigt välskött!
Augusti var en lugn månad som avslutades med att jag och Ulrika var på bruks-SM och hade en mycket trevlig minisemester.

September

20130920

September var en ”berg-och-dal-bane-månad”… Började med att jag och Hojt blev uppflyttade ur appellen i spår, i mitten så flyttade Király till Malmö och i slutet vann jag och Hojt KM i bruks på klubben.

Oktober

20131019

I oktober var jag till Stockholm på avelsfunktionärsutbildning och passade på att gå på Skansen med min lillasyster och hennes barn. Vi var på Öland och spårade på Alvaret och i slutet på månaden kom lillasyster och grabbarna ner på besök.

November

20131110

November började med att Impe ställdes ut och fick sitt VG (med hans kroksvans kan han inte få mer) och jag och Hojt debuterade i lydnadstvåan med ett förstapris!
Sen fick vi besök av Hojts pappa och syrra och deras nya kamrat, lilla muditiken Qlura som är Saras nya ungerska import.
Vi var en sväng till Stockholm och hälsade på pappa och Leila. Vi möblerade om lite hemma och började förbereda för att även göra om i förrådet/mottagningen.

December

20131226

Årets först snö dök upp men försvann som tur var efter en vecka så vi återigen kunde ägna oss åt spår och annan utomhusträning.
Vi firade som vanligt en mycket lugn och skön jul bara Jerker, jag och hundarna. Hojt fyllde två år och fick ett svårt spår i födelsedagspresent.
Dessutom kom det en tös till välden :heart:

8 reaktioner till “2013 – året som gått”

 1. Klart att det ska vara ett skrytinlägg när det gäller ditt och Hojts tävlande.
  NI ÄR SÅ DUKTIGA!!!!!!!!!! <3 <3 <3
  Stort lycka till med era föresatser inför 2014 – hoppas vi kan ses något!

  KRAM

 2. Ett väldigt varierat år må jag säga. Förhoppningsvis kommer nästa år att innehålla ännu fler toppar and betydligt färre dalar! ♥

 3. Kul att blicka bakåt, och inse hur mycket som hänt. Väntar med spänning på att höra planerna för nästa år och att få veta vad det är för tös som kommit till världen? smile

 4. Oj, vad duktig du är som kan knåpa ihop något om allt som hänt :yes: Jag har aldrig någon aning… ?smile

  Ett fint år verkar det som, med framgångar både här och där laugh Trist med ryggen o foten däremot :cry:

  En tös ?smile ?smile

  1. Jag kom inte heller ihåg allt men går man tillbaka och tittar på alla bilder så kommer man på allt som hänt :-))

   Ja överlag ett bra år men med ett väldigt stort minus :cry:

   :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.