web analytics

Vilken avslutning!

Efter några dagar hemma med färdigställandet av den nya entrédörren, lydnadsträning med Hojt och träningstävling i agility med Király (som för övrigt belyste våra brister när det gäller slalomet…) tog vi husvagnen igen och styrde kosan söder ut den här gången. Närmare bestämt till Ljungbyhed för Jerkers start på utbildningen till LC-pilot och för att låta Impe tävla LC för första gången!

Under 12 timmar på fredagen blev Jerker drillad i alla regler för LC och hur man kör ”luren”, det vill säga trasan och hur man bygger en bra bana för de olika raserna och vad man ska tänka på då. Själv roade jag mig med hundträning och långpromenad i omgivningen.

Hojt gick riktigt bra i ett lydnadspass, bryr sig inte om att vi är på ny plats. Nu var det kanske inte så mycket störning då det inte var så många som kommit men jag är jättenöjd med honom – framför allt farten vi börjar få upp i vissa moment :yes:

På eftermiddagen började det dyka upp mer folk men krullen hade funnit sig väl till rätta och tycker att de flesta vinthundar är inget man behöver bry sig om:

20130719_170032

På lördagen träffade vi Sara och gick med henne, Stimm och Hajja en lång härlig (om man bortser från de extrema uppförsbackarna som fanns på ett par ställen ;-) ) promenad på Söderåsen i den underbara bokskogen:

20130720_115126

20130720_115307

20130720_120136

Efter det var dom med oss tillbaks till flygfältet och tittade på några basenji och saluki som sprang LC samtidigt som pappsen fick sig om massagomgång :heart: Efter det var Sara gullig och klippte Hojt som verkligen är stormförtjust i sin ”farmor”:

20130720_150811

Snygg blev han också :inlove:

Impes syrra med sin trevliga matte anlände senare på eftermiddagen och vi hade ett långt, trevligt samtal i går kväll.

Idag var det så dags för Impe att göra premiär i LC-sammanhang och det gjorde han med den äran! I första loppet på bana ett så tyckte vi att han sprang riktigt fint och han fick ihop 152 poäng och låg då 12:a inför omgång 2. Andra omgången sprang hanarna på den andra banan och där tyckte vi att Impe sprang ungefär lika bra som i det första loppet men tydligen så sprang han mycket bättre :rotfl: Han fick ihop 175 poäng och det var tredje bästa resultatet i den omgången vilket resulterade i att han slutade på en sjundeplats av de tjugotvå som startade – superduktig liten whippet :heart:

Här är en dålig mobilbild på starten i lopp två, det är Impe som ligger först:

20130721_140317

Impes syrra sprang ett superfint första lopp och låg trea men gjorde sen en liten miss i andra kurvan i lopp två vilket resulterade i en elfte plats av trettiotre strater och jag tycker hon var kanonduktig :inlove: Där såg man verkligen hur mycket det kan slå beroende på om hunden får till sitt lopp eller inte, en liten miss kan kosta mycket.

Det här var avslutningen på Jerkers fyra semesterveckor och bättre  avslutning kunde det knappast bli! Det var jättefina tävlingar, bra arrangerat, härligt område på Ljubyheds flygplats och sist men inte minst så var det ett fantastiskt väder hela helgen!

 

 

2 reaktioner till “Vilken avslutning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.