web analytics

Whippetrace och MH

Vi har varit iväg på några dagars semester-vila!
Här hemma fixas det på i huset och i trädgården då det finns saker att göra hela tiden då man har eget hus. Men nu tog vi husvagnen och åkte till Norrköping några dagar. Det var whippetracetävling i lördags och eftersom banan ligger precis bredvid brukshundklubben passade vi på att åka lite tidigare så jag kunde träna mina två på fredagen.

Király fick ett pass agility och han skötte sig jättebra på de nya hindrena och dessutom passade jag på att lägga med balansbommen och A:et i en bana. Dom hade sina hinder uppställda så jag körde på den bana som var där även om jag varierade den lite. Måste träna mer på uppfarten både på A:et och balansen då han gärna hoppar över kontaktfälten på uppvägen…. Dessutom MÅSTE jag skaffa mig bättre kondition – inte lätt när det inte fungerar att springträna med foten men får försöka komma på något annat :-/

Hojt fick ett pass lydnad såklart ;-) Började med budföringen som gick riktigt bra och sen en platsliggning som också gick bra trots störning av en förare med två hundar som tränade ganska nära bakom honom. Sen blev det lite lf, framförgående, apportering och hopp med blandat resultat men jag är i det stora hela nöjd med honom!

Impe skötte sig galant på tävlingen på lördagen!
Förbättrade sin tid från första försöket till finalen med en halv sekund och vann sin final och tog sin licens för whippetracet – duktig Impe :heart:

impe1307013

Extra roligt var det att Åsa, Impes uppfödare, kom ner och tittade :rotfl:

Vi åkte hem efter tävlingen då Hojt stod som första reserv till ett MH i Sölvesborg på söndagen, och jag hade tur att dom ringde och sa att vi var välkomna! Så skönt att få det gjort så vi nu kan fokusera på appellen på riktigt :yes:

Jag tycker han skötte sig bra utifrån sina förutsättningar och är nöjd med hur han genomförde MHt och för er som är intresserade finns här en film:

10 reaktioner till “Whippetrace och MH”

 1. Jag ”hinner” inte med att surfa nåt nu för tiden, fotar bara dagarna i ända!
  Kul att se Hojtets MH, har mest sett kelpie och det brukar se liiite annorlunda ut ;)
  Han ser för rolig ut i bland ”ska du inte komma och hjälpa mig” typ :lol: :lol:
  Grattis till fixat MH och licens!!

 2. Verkar som om ni haft en riktig hundsommar, Kul. Grattis till licensen, skoj med hundkapplöpning öht, häftigt att se öset när de lägger i väg. Skönt att ha klarat av mh:t så nu e det bara o tuta på.

  1. Ja den kraften de utvecklar i starten är helt otrolig!!

   Mmm nu blir det appellen i höst :yes:

 3. Alltid kul att se MH-filmer, ingen hund är den andra lik. Intressant att han reagerade så kraftigt på overallen, men inte verkade lika oroad över skramlet. Syns att han litar på sin matte!

 4. Duktiga Impe Grattis :-D Skönt att ha Mh:t klart också tycker han löser det bra även om det finns lite kvar att önska ;)

  1. Tack :heart:
   Ja visst finns det! Men som sagt, huvudsaken är att få det gjort så vi kan ut i appellen i höst :yes:

 5. Grattis till Impes licens. Kanonskoj!!! Han är en liten guldklimp, den gossen :inlove:

  Har inte tid just nu att titta på MH-filmen, men kommer tillbaka. Det ska bli spännande.

  Tips till kondition: Crosstrainer. Jag kör det på gym, vilket funkar bra även för mina fötter. Rörelserna är ju liknande stavgång, och tempot kan man ju få upp till språng (JOBBIGT!!!!) :sweat: :sweat: :sweat:
  Det bygger kondis utan att slita på MINA fötter iaf, och jag har problem med vrister och hälar.

  Lycka till!

  1. Impe tackar :heart:

   Ja du har rätt, den fungerar nog även på min fot – bara att ta sig i kragen och komma igång ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.