web analytics

Spännande…

… tyckte hundarna det var härom kvällen då det visade sig att vi hade fått oväntat besök i häcken:

kotte1

En modig liten krabat var det, han kan inte ha varit gammal (vet inte vilket kön det var men skriver han för enkelhetens skull):

kotte2

kotte3

kotte4

Men lite läskigt var det om vi kom för nära, då hukade han ner sig lite i gräset:

kotte5

Grabbarna var riktigt duktiga och låg still så jag kunde fota:

kotte6

Impe var dock så intresserad att han fick känna av taggarna lite så husse tog det säkre före det osäkra och höll i honom:

kotte7

Innan han knatade iväg var han tvungen att tvätta sig lite – så himla söt:

kotte8

10 reaktioner till “Spännande…”

 1. Ikväll var där en rävunge med skabb vid utlastningen på glasverket. Åke ringde 4 olika kommunjägare,1 av dem svarade inte och de andra hade inte tid att komma.
  Han har ringt tidigare när den stora syntes här, men inget svar då heller. Någon av dem hade varit på Sveag.69, men den räven såg fin ut så då ville inte den jägaren skjuta, berättade en av dem. Själv sa han att han inte hade sett någon räv. Nu får de snart ta sitt ansvar, så de stackars rävarna slipper lida.

  1. Usch ja jag håller med dig – så trist med sjuka djur…. Hoppas verkligen någon tar sitt ansvar och ser till att djuren slipper lida!!

 2. Vi har också haft besök av små igelkottar några gånger, 2 samtidigt har synts här. Och en stor såg jag i grannens trädgård. Vi har även haft en rävunge i Qurrys inhägnad, den stod bara ett par meter ifrån oss och tittade när vi satt o åt på altanen på midsommarafton. Sen sprang den ut genom nätet hur lätt som helst. Igår fick vi höra att en skabbräv (större) synts på Almgatan och det är ju inte så roligt om det är sant. Vi skall försöka ta reda på mer om det.

  1. Ja vi hade en stor i häcken för någon vecka sedan men den kom aldrig in på vår sida.

   Vi har också sett en ung räv här i trädgården som såg fin ut men fick också höra det där med en äldre skabbräv. Dom trodde att det var mamman till rävungarna som nu finns här. Han jag pratade med sa att dom kontaktat viltvårdare.
   Vi har inte sett någon räv på flera veckor nu men håller såklart ögonen öppna, rävskabb vill vi inte ha :-(

 3. Vi har haft igelkott i många år med, men nu är den borta tyvärr:( Saknar den!

  Duktiga pumikillar som bara tittar:) Taggarna gör ont!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.