web analytics

Träning och valpmys

bild 2

Den här veckan har jag provat några av dom tips jag fått när det gäller att få Hojt att välja pinnarna lika mycket som spåret. I onsdags lade Ulrika ett drygt 1100 m  långt spår till oss med 8 olika ”saker” i spåret och han missade inte en ända :yes: I går provade jag det omvända och lade pinnar i uppletanderutan, och det var konstigt tyckte Hojt :-? Man märkte att han inte alls förväntade sig att det var pinnar han skulle leta efter men när han väl insåg det så hittade han alla sex, även om han fick jobba ganska länge innan han hittade den sista. Ska nog köra uppletande med pinnar några gånger till så får vi se om han finner ett större värde i dom eller hur det blir.

Igår var det även allmän träning på EBK och vi var där hela familjen och tränade! Jerker körde rallylydnad med Impe och fick beröm av en av instruktörerna som var där! Jätteroligt, så nu är han taggad att fortsätta med rallyn och funderar till och med på att tävla!

Luna och jag körde lite följaövningar, sitt och ligg samt förberedande övningar för framförgåendet. Hon är så lättbelönad då hon både gillar godis och leksak men igår när vi använda hennes favoritsak, Clean Run TugTastic Bungee, så blev den alldeles röd…. Mycket tandömsning just nu men trots det så kampade och lekte hon riktigt bra!

Hojt fick såklart också träna och det är verkligen märkligt *not* att han inte blir bättre på det vi aldrig tränar :-/ Jag måste bara komma ihåg att även träna på avslutningen i momenten…

Idag har jag varit hos Martina och Mike och gosat med deras valpar innan de sista skulle åka till sina ny hem. Härligt positiva valpar och då dom kommer att behålla en tjej så får jag nog ta Luna med mig dit nästa gång så dom får busa lite :-D

bild 1

 

2 reaktioner till “Träning och valpmys”

  1. Vad roligt att en kan dela hobby blir liksom dubbelt av allt åsså värdefullt att kunna ”snackahund” med varandra :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.