web analytics

Tänkvärt och snart så…

Det finns både för och nackdelar med Facebook, men en fördel är att någon av ens ”vänner” ibland postar saker som är extra tankvärda. Härom dagen hade en person delat en länk till ett blogginlägg som jag verkligen fastnade för:

Det hade varit en alldeles utsökt afton. Vi hade ärat livet, uppskattat maten, njutit av stämningen, trivts med samtalet.

Det var då han satte sig vid vårt bord och inget blev vad det var.

Ett av ämnena jag och mina två vänner hade diskuterat innan var vikten av ödmjukhet. Vid bordet sitter nu en person, en bekant till en bekant, som i såväl in- som utandning berättar om sig själv och sin duglighet. Bristen på ödmjukhet lyste i neon och trängde sig fram genom hans skal av skryt och ytliga kommentarer.

Måhända har du någon på jobbet som är en kopia på den person vi träffade? Någon som saknar självdistans och suger energin ur rummet. Kanske har vi alla uppträtt som honom vid något tillfälle.

Efter en längre stund berättade min vän hastigt att han behövde ursäkta sig. Sedan gick han hem och messade mig på vägen att han tackade för ikväll men inte fixade det nya bordssällskapet.

Jag satt dock kvar och blev först lite förbryllad över att min vän hade lämnat så där. Sedan insåg jag läxan jag just hade erhållit. Jag har lärt mig hur man fogar sig, nöjer sig med mindre. Min vän påminde mig om att man inte alltid behöver gilla läget.

Det han gjorde där kan vara en påminnelse för vissa. Du behöver inte anpassa dig. Du kan lämna ett sällskap som drar ned dig. Du måste inte ta kommentarer från någon som inte verkar respektera dig och den du är. Visst, du kan säga ifrån, men du kan också slippa diskussioner och istället resa dig upp och gå därifrån. Nästa gång tänker jag även ta in det alternativet. Du också?

Mycket tänkvärt! Jag gillade bloggen och har fortsatt gå dit och läsa, gör det du också: http://www.upphopp.se/

 

140113_2

Shirleys valpar är idag tre veckor och har fått börja smaka på vanlig mat. Mycket uppskattat om jag fattade det hela rätt laugh Härligt med matglada valpar, hoppas det håller i sig när dom blir större! Att ha en matglad hund gör allt så mycket enklare både i vardagen och om man vill träna!

Nu är det bara knappt en och en halv vecka tills jag ska åka upp och hälsa på dom. Ser verkligen fram emot det och jag lovar att försöka komma ihåg kameran och fota massor! Vill ni veta mer om valparna, det finns några hanar kvar, så gå in på kennel Chase Mes hemsida!

6 reaktioner till “Tänkvärt och snart så…”

  1. Håller bara med det är så mycket bättre att umgås med såna som ger positiv energi dom där andra kan man lämna till sitt öde…!

    1. En av de tre tikarna! Vilken vet jag inte ännu, beror dels på vilken uppfödaren ska behålla och dels på vilken som faller oss i smaken Vill ju ha allt såklart så vi kollar både på mentaliteten och utseendet smile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.