web analytics
Bruksträning,  Lydnadsträning,  valpfakta

Storlek och träning

Så har Hojt passerat 8 månader och väger nu 10 kg men hur jag än meter så är han bara 42 cm… Jämför man med Király så växte han en centimeter till mellan 8 månader och 10 månader så jag hoppas på det (minst!!) även här Wink

När det gäller träningen så går spårträningen bra och vi har precis börjat med uppletandet. Däremot tränar vi inte mycket lydnad….. Eek! Har hamnat i ett läge där jag inte tycker att jag får till ff/lf och då blir inget annat heller tränat Big Frown Men nu har jag bestämt mig för att börja med apporteringen och platsliggningen (och sitt, stå, ligg så klart) och pausa ff/lf ett tag så får vi se om vi kommer igen.

Med Király, som fortfarande är 41 cm hög hur jag än meter och väger ca 9.6 kg, tränar jag däremot en hel del lydnad. I höst kommer jag och Király att vara med i en ”Tävlingslydnadsträningsgrupp” på klubben och där kommer jag att helt fokusera på tävlingsträningen. Det vill säga att vi är glada och jobbar tillsammans oavsett om någon står och ropar saker och det bara är vi på planen med alla andra vid sidan.
Momentträningen gör vi vid andra tillfällen och där försäker vi träna det mesta både brukslydnadsmomenten och lydnadslydnadsmomenten.
Spårandet är en liten stöttesten men vi har en plan som vi följer och hoppas den ska leda till att han får mer motivation att verkligen vilja spår oavsett vad som händer.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.