web analytics

Storlek och träning

Så har Hojt passerat 8 månader och väger nu 10 kg men hur jag än meter så är han bara 42 cm… Jämför man med Király så växte han en centimeter till mellan 8 månader och 10 månader så jag hoppas på det (minst!!) även här ;-)

När det gäller träningen så går spårträningen bra och vi har precis börjat med uppletandet. Däremot tränar vi inte mycket lydnad….. :eek: Har hamnat i ett läge där jag inte tycker att jag får till ff/lf och då blir inget annat heller tränat :-(( Men nu har jag bestämt mig för att börja med apporteringen och platsliggningen (och sitt, stå, ligg så klart) och pausa ff/lf ett tag så får vi se om vi kommer igen.

Med Király, som fortfarande är 41 cm hög hur jag än meter och väger ca 9.6 kg, tränar jag däremot en hel del lydnad. I höst kommer jag och Király att vara med i en ”Tävlingslydnadsträningsgrupp” på klubben och där kommer jag att helt fokusera på tävlingsträningen. Det vill säga att vi är glada och jobbar tillsammans oavsett om någon står och ropar saker och det bara är vi på planen med alla andra vid sidan.
Momentträningen gör vi vid andra tillfällen och där försäker vi träna det mesta både brukslydnadsmomenten och lydnadslydnadsmomenten.
Spårandet är en liten stöttesten men vi har en plan som vi följer och hoppas den ska leda till att han får mer motivation att verkligen vilja spår oavsett vad som händer.

6 reaktioner till “Storlek och träning”

  1. Har du försökt att lära honom att gå på tå? Det skulle väl i alla fall lägga några millimeter till på höjden ;-P

  2. Perfekt storlek på dina grabbar tycker jag hellre ”för små” än stora och klumpiga! Kul med tävlingslydnadskursen tror det kommer bli kanon bra :-))

    1. Det har du rätt i även om någon centimeter till på Hojt inte skulle skada ;-)

      Ja det är verkligen precis vad kungen och jag behöver :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.