web analytics
Bruksträning,  Lydnadsträning,  Vardagen

Bra dagar

Just nu är vi uppenbarligen inne i en bra period – trivs verkligen med livet :yes:

I slutet av förra veckan tog vi äntligen tag i vårt hem och fick det riktigt ordentligt städat, ja för att vara oss alltså ;-) Vi skulle ju få fin-besök över helgen av pappa och Leila och då kan det vara trevligt att det ser ok ut!
Helgen blev mycket trevlig – god mat, trevligt prat, lite bra shopping och dessutom hann vi med lite hundträning i söndags eftermiddag efter det att dom åkt :-))

Ja hundträningen är en annan positiv sak som just nu går åt rätt håll! Visst det är kanske inte med några jättekliv men det är så att det känns och framför allt har vi så himla roligt ihop jag och mina krulliga :inlove:
Till en del beror det ju på den braiga träning vi får till nuförtiden och det mycket tack vara goa träningsvänner – både här hemma och på distans :yes:

Királys spårande blir bättre och bättre – igår när jag lade ett spår och spårade själv med honom så gick han i och för sig sakta men väldigt fokuserat och ”frågade” inte mig en enda gång :rotfl: dessutom är pinnarna inget problem vilket känns bra! Att jag sen, när det gäller lydnaden, inte har lyckats lära honom orden ”sitt” och ”stå” är ett problem vi håller på att rätta till just nu ;-)
Dessutom är vi med i en ”Tävlingslydnadsträningsgrupp” på Emmaboda BK som jag tror kommer att hjälpa OSS mycket (ja jag behöver det lika mycket som Király) att hitta rätt sinnesstämning och ”uppförande” på tävlingsbanorna :yes:

Hojts spårande är riktigt bra så nu har jag börjat träna pinnmarkering vid sidan av så jag så småningom kan lägga ihop dessa delar. Kommer att försöka få till liggmarkering av pinnarna då han lekte ”flistugg” så fort han fick pinnen i munnen första gången jag testade :eek:
När det gäller lydnaden så är det platsliggning, apportering och orden ”sitt”, ”ligg” och ”stå” vi ägnar mesta tiden åt just nu. Sen är det kanske inte så mycket vi tränar men vi har inte bråttom heller och ingen fast tidsplan även om det vore roligt att komma ut på tävlingsbanorna till våren, men vi får väl se hur det går  8-)

Jerker har återigen tagit tag i att färdigställa det nya förrådet och det blir verkligen himla bra :yes:
Själv har jag suttit en del och försökt lära mig mer om hur jag gör saker i Photoshop – roligt men svårt… framför allt för att min engelska inte är lysande och den versionen jag har är just på engelska :-? Tur man även här har snälla vänner som hjälper till :heart:

8 kommentarer

 • Britt-Marie

  Photoshop är så kul, tycker jag när jag väl får en stund över och sätter mig ner. Men det blir så sällan så nästa gång har jag glömt hur jag gjorde. Det är ju bara Elements jag kör, men det räcker gott och väl för mig. Vore kul att kunna göra fina montage och friläggningar, som den där bilden på Impe där han balanserar på en gräsruta, som en liten statyett.

  • Cissi

   Ja jätteroligt men det tar sådan tid – och lite är det som du skriver; hur gjorde jag förra gången?!? ;-)

   Ja den är superhäftig men så långt har jag inte kommit ännu… tur man har dukta vänner :heart:

 • Helén

  Härligt att livet är snällt mot dig! :-))

  Klart ni ska tävla till våren! Jag var på ett läger en gång där instruktören lärde in stanna under gång på sin hund på fem dagar. Fast det var ju en schäfer… :-? :rotfl:

 • Eva G

  Vad underbart att ni är inne i ett härligt flyt i livet!
  Nu vet jag inte vilken nivå du är på vad gäller PHotoshop, men moderskeppet.se är mycket bra sida med bra filmer om hur man gör roliga saker i PS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.