web analytics

Första bruks-SMet

Ja nu i helgen var det faktiskt första gången jag var på ett bruks-SM men inte sista kan jag säga :rotfl:

Ulrika och jag åkte upp tidigt i lördags morse och hann se en hel del lydnad under eftermiddagen, både vanlig brukslydnad och IPO-lydnaden. Trodde nog att det skulle varit högre kvalité på lydnaden än var det var… Fast några riktigt, riktigt duktiga ekipage fick vi se på båda planerna. IPO-lydnaden fascinerade mig med sin precision och det var inte alls så många som plogade i ff som jag trodde det skulle vara ;-)

En del shopping hann vi också med innan vi körde in till Skara för att checka in på statshotellet och sedan gå ut och få i oss en bit mat. Vi gick en sväng innan middagen och det fanns en hel del fina hus och ’utsmyckningar’ att titta på

Och inte visste jag att vi hade en egen gata i Skara ;-)

På söndagen började vi med att titta på rapporthundarnas uppletande och det var verkligen ingen upplyftande syn… Rutan var kanonfin ur publikhänseende, man stod högt upp och rutan var öppen och överskådlig i en dalgång. Men den var troligen väldigt svår då vinden nog snurrade ganska bra där nere. Att vi sen fick se 4 hundar som alla rastade sig i rutan på ena eller andra sättet var kanske inte rutans fel direkt ;-)

Efter det bänkade vi oss vid skydds-planen och tittade på några ekipage från svensk-skyddet och några från ipo-skyddet. Jag har inte sett något av det innan och det var klart intressant att se även om jag själv aldrig kommer att hålla på med det 8-)

Vi avslutade med att se de sista ekipagen i spår- och sökgruppen på lydnadsplanen och sen shoppade vi det sista innan vi gav oss av hemåt. Nästa år lär det bli en tripp till Mantorp :-))

12 reaktioner till “Första bruks-SMet”

  1. Låter verkligen som en toppen helg :) Jag gillar verkligen att titta på Ipo nån gång kanske det blir en hund så man kan träna det också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.