web analytics

Mer träning


Apporteringsträning i mars 2011

Vi tränade apportering hemma i onsdags och torsdags då han förra tisdagen gick runt och tog den på vägen in i stället för direkt när han kom fram till den. Första passet var i vardagsrummet och det gick snabbt att få honom att ta den direkt i stället för att gå runt först. Andra passet var på tomten och där var det samma sak, gick fort att få honom på rätt tankar. Får prova igen på träningen i kväll så får vi se om det fungerar med störning också.

Förra veckan blev det även lite slalomträning och jag ökade från 6-pinnarsslalom till 8-pinnars igen och den här gångern verkar det fungera. Först gick han ur efter 6 pinnar men sen gick han alla 8:a och ganska fort bliv det lite mer fart igen. Körde ett pass nu på förmiddagen och nu är han nästan uppe i samma fart som med 6-pinnars och så taggad – jättekul :yes: Nu ska vi nog hålla oss här ett lite tag och få lite mer säkerhet i ingångarna och ännu bättre drag var jag än är.

Nu har jag inte tränat kontaktfält på ett tag så det blev ett sådant pass också idag. 2 på 2 av med nosdutt och nu börjar det fungera att han stannar med 2 på när jag är bredvid, även om det är svårare på vänster sida. Nu ska jag se till att få över duttandet på locket så jag kan lägga det på marken också.

I går kväll blev jag helt plötsligt sugen på att träna lite lydnad efter att ha sett film på far och fasters träning i helgen. Det blev lite fjärrskiften som vi inte tränat på evigheter och lite Dekk i matrummet. Skiftene gick sådär men jag har en plan hur vi ska prova nästa gång så får vi se om vi är på rätt väg eller inte ;-)
När det gäller Dekk verkar han nu ha fattat att det betyder att lägga hakan i backen så nu är det bara att jobba på att öka tiden och störningen :yes:

Träningsplanen för kvällens lydnadsträning är klar och leendet och glädjen ska jag se till att ta med mig också :rotfl:

6 reaktioner till “Mer träning”

  1. Ett steg i taget och man går framåt,du är flitig i ditt tränade. Apporteringen är kul och ett moment som är med under alla lydnadsklasser och så viktig att den blir rätt i början. Jag har haft ett sjå att få mina pumi att ta apporten och komma till mig.Undantag för Alfons som fattade med det samma vad det handlade om.. Figo gjorde det som valp, men slutade han fatta och ville inte ens befatta sig med denna träpinne med klumpar på.. Nu är även vi på g efter lite träl och även metallen har han fattat att den inte är så farlig. Som valp var det inga bekymmer sedan så blev metallen livsfarlig ;) Men vissa dagar så får han återfall och tror att den ska explodera i munnen. Dom är roliga våra små pumi.. Bara att träna vidare :D

    1. Ja då märks det att Alfons och Király är släkt för några problem att ta apporten har han aldrig haft som tur är :yes:
      Lycka till med fortsatt träning :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.