web analytics

På spåret igen :-)

Att ”kroppen och knoppen” hör ihop får jag ständigt bevis för. Mår kroppen dåligt märks det på psyket och mår knoppen dåligt märks det på fysiken. Det här rör inte bara oss tvåbenta utan i lika hög grad våra fyrbenta – tänk på det!

Nu till något roligare: I söndags blev det så äntligen spår på något så när bar mark. Király skötte sig efter omständigheterna bra. Första spåret var lite för svårt med tanke på att han inte spårat så många gånger och den senaste riktiga gången var i mitten på november, men pinnarna plockade han kanonfint!
Lade ett kort, enklare spår till som han fick gå efter Elton gått sitt och då verkade det som poletten trillade ner en bit igen :inlove:  sista biten var riktigt bra!

Elton fick ett i öppen skog på ca 200 meter och han gick riktigt fint. Det var ju minst lika länge sedan han spårade och även om han har spårat betydligt mer än Király så är han inget proffs direkt 8-)
Här kan ni se en liten film på delar av hans spårande:

Igår bytte vi helt inriktning på tränandet och började på agilityslalomet! Jättekul tyckte både jag, Király och Elton :rotfl:  Har köpt en video som visar hur man lär in slalomet enligt en speciell metod som heter 2×2. Elton har ju kört lite tidigare men han får hänga på det här han med. Ska ta det steg för steg och se om jag kan få till ett bra slalom, mest för att det är roligt att träna annat än lydnad mellan varven :-))

Idag blev det fokuserings/positionsövningar i trädgården då det börjar dyka upp lite gräsmatta här och där. Ligg och stå under baklängesgående blev det också. Fick faktiskt till både några ligg och några stå även om jag behöver gå väldigt långsamt.

För er som tror att jag bara tränar hund kan jag meddela att det faktiskt blir en del jobb mellan varven också ;-)

Dagens tanke:
”Det som göms i snö kommer upp i tö”

11 reaktioner till “På spåret igen :-)”

 1. Nej då Erica du var inte onödigt djup utan min tanke var faktiskt både det ytliga, det vill säga all dj-vla hundskit som kommer upp MEN även det mer fundersamma att det i längden faktiskt inte går att dölja fel och brister…Varken på oss eller våra hundar :-(
  Hoppas helgen varit bra! kram

  Tyvärr Ewa är det inte det men fler och fler börjar se även hunden som en helhet :yes:
  Tack :-*
  Hoppas du haft en härlig helg du med! kram

 2. Det är klart knopp och kropp hänger ihop..och givetvis kan inte våra hundar prestera till 100 om de inte mår bra..det trodde jag var en självklarhet :D
  Kul med film..med musik och allt..proffsigt ju ;)
  Japp..det är väldigt påtagligt vad som gömt sig under snön :eek:
  Ha en härlig helg..kram

 3. Min första tanke om dagens tanke var att den egentligen inte handlade om hundskit, utan snarare att det inte hjälper att vi försöker skyla över våra fel och brister – de finns där ändå. För att åtgärda det hela måste vi gå till botten med orsaken till ”skiten”. Men jag kanske var onödigt djup … :-/

  Och att kropp och knopp hänger ihop får vi bevis på dagligen – om´vi bara håller ögonen öppna.
  Ha en trevlig helg.
  KRAM

 4. Ja dte stämmer verkligen… märks nu när alla dåliga hundägare inte har plockat upp efter sina hundar.. Blir vansinnig på det!!! Såå äckligt!!

  kul att se filmen! Bra med musik med :)
  Bara träna på.. kul kul.. Min inspiration sjönk igen tyvärr.. vad så sugen efter första träningen med privattränaren.. men det kommer väl tillbaka när vi kan träna igen.. Nu är det ju läkt, men känsligt!

  kram

  1. Så rätt så – vidrigt :shock:

   Du ska se att du får tillbaks suget efter träning när Kiwi är frisk igen – lycka till :yes:
   kram

 5. Hej Bettan
  Den som spelar är en norrman som går under artistnamnet Ugress (ogräs på norska). Du hittar hans galna websida på ugress.com

  Mvh Jerker

 6. Bra med lite variation i tränandet så man inte blir insnöad ;-) Gillar musiken till videon, vem spelar? Gillar även det som syns på videon :-)
  En j-a massa hundskit kommer upp när snön försvinner :-(

  Kram

 7. Lite så jag tänkte Anna :)) fast man kan även omsätta tanken på andra saker om man tänker efter…

  Så skönt B-M att Totti är frisk och glad igen!
  Nej än så länge ingen mer snöpåfyllnad däremot är det kallt så det är hårt i marken. Inte optimalt för spår kanske då lukten inte riktigt fastnar men bättre än snö i alla fall ;)

 8. Nog märks det på humöret om inte kroppen mår bra. Totti har varit väldigt moloken ett tag sedan han fått intensiv klåda på ett ben. Men nu har vi behandlat med salva, schampo och tröja, och han är som valp på nytt. Vill gärna leka, både med oss och med Lydia.
  Kul att se Elton spåra. Så mycket barmark ni har. Men ni kanske har fått påfyllning av snö ni också?

 9. Kul att se er träningsfilm, verkar som om ”alla” längtat efter barmark för det är många som spårat nu i dagarna ;)

  Tanken för idag Jaaaaa du har så rätt ser jag i trädgården :sick:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.