LU-bilder

Jag och S har haft en mycket trevlig helg i Vänersborg på Svenska Kaninavelsföreningars riksförbund Landsutstälnning. Att klassa som ett SM i kaninutställning.

Vi hade bokat rum på ett litet hotell i utkanten av Vänersborg och det visade sig vara en lite lägenhet, lite udda men trevligt!
Här är rummet man kom in i där det var en säng, bord och stolar, ett trinettkök och ingång till toaletten med dusch:

och här är det andra rummet med två sängar, sköna fåtöljer och en TV:

Utställningen var fint dekorerad med många sådana här blomsterarrangemang:

Det var tyvärr väldigt få produkter som ställdes ut. Här ett par väldigt fina handledsvärmare i 100% angora:

Den produkt jag gillade bäst var dessa fina babytofflor i kaninskinn:

Av de 1 500 kaninerna som ställdes ut hittade jag en ny favorit: Liten Rex – vikt mellan 1,7 – 2,1 kg (tror jag) så himla söt och fin med den klassiska rexpälsen. Här i färgen ”dalmatiner-rex”:

Men min definitiva favorit, som jag haft i många år, är Delinaar:

Här är ett kanske inte så bra kort på BIS-vinnaren under finalen uppe på podiet, men det säger i alla fall lite om hur härlig attityd en Belgisk Hare har! Detta exemplar var en av dom två djur som fick 96 poäng under LU:

Avslutar men en häftig bild på de två angoror (en vit rödögd och en chinchillafärgad) som fick 95 poäng och dess ägare:

Vill ni läsa mer om LU kan ni gå till förbundets sida. Vill ni läsa mer om angoran och dess ull kan ni gå till Angoraföreningens hemsida.

Mina grabbar har haft det bra i helgen och alla tre verkade bli glada när jag kom hem – trevligt In Love

Dagens tanke:
”Respekt” något gammalmodigt eller något vi borde återinföra?

Jönsöligan

Det verkar som ni verkligen har haft en kaninhelg Wink
Den belgiska haren påminner lite om Heidi i färgen..när jag var liten hade min pappa lite uppfödning på kaniner..
De är söta men angorakaninerna ser bara ut som en päls smile
Ha en trevlig vecka..kram

Cissi

Det är ok att inte gilla kaniner Erica – alla behöver inte göra det Bunny
Ja visst vore det självklart men ÄR det verkligen det för alla?!

Ja dom har verkligen päls som sammet In Love

Erica

Jag måste erkänna att jag är fullkomligt likgiltig inför kaniner även om jag visst kan tycka att de är fina (fast inte angororna som bara ser ut som varsin pälsbit i mina ögon). Det kanske kan bero på att jag aldrig träffat någon som haft kaniner, vad vet jag.
Att respektera varandra för vilka vi är borde vara en självklarhet tycker jag.

Cissi

Ja Maria för mig var Liten Rex en ny bekantskap och verkligen så otroligt fin In Love

Det är nog färgteckningen som gör att du ser en viss likhet med en babian Sara Heh Är inte ett dugg förvånad att du faller för en ras med stora öron Cool

Kul att man kan överaska Martina Big Smile Men det är inte så konstigt att du inte hört det, det är ett antal år sedan vi hade egna kaniner och uppfödning men vi höll säkert på i drygt 10 år.

Ja Eva på bild blir de flesta pälsdjur gulliga Yes

Eva G

Jag då, som tycker att kaniner är bland det mest livsfarliga djur som finns på jorden, kan väl erkänna att så här på bild är de riktigt söta Wink

Sara

Låter som ni haft en kanon helg smile Men dom där angorona vart är huvudet på dom?
På den vita ser man ju näsan men den grå ser ut lite som en babian.. Razz
Belgisk hare är min favvo måste vara öronen som gör det laugh

Maria

Vad kul med lite LU-bilder laugh Önska jag varit med er i lägenheten, tänk om jag vetat det så hade jag kanske anmält Wink Fin hare helt klart och snygg presentation. Satte Nikita på bordet i dag med Lucaz framför. Men inte är hon rädd för honom inte, utan de båda pussade på varandra. Visst sitter hon så här ibland, men hon är så jädra nyfiken den tjejen och far omkring som ett rött rävskinn Wink Jag med gillar liten Rex ja stor med,, men en liten rex såg jag för många år sedan och var ganska såld. På förra utställningen jag var på hade de två och en var ljust ljust grå som en opal.. Så vacker, jag tänkte jag snor den innanför jackan hahah. Nää men den var så fin och jag blev så kär.

Bettan

En undran, en deelinar är det färgen eller en ras? Är det en hare eller kanin? Ser mer ut som en hare, men är det det?
Försök att definiera respekt och det kan ha olika betydelse, rädsla, vördnad, ödmjukhet.

Kram

Cissi

En Delinaar är en kaninras som alltid har sanna färg. Många kaninraser kan ju ha olika färger. En ”hare” = rasen ”Belgisk hare” är också en kanin med bara en färg och har fått sitt namn från att den är framtagen i Belgien och att den är tunnare och har en annan resning än traditionella kaniner har.

Respekt – att respektera andra människor, djur och saker för vad de är och inte ”bete sig illa” mot någon.

Ha en bra vecka där nere i ”gröna-södern”, eller har ni också fått ny snö?
kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.