web analytics

Fundera eller inte!?

Undrar varför jag inte kan låta bli att ”gå igång” på vissa saker?
Ibland är det jobbigt att bli ”engagerad” och jag försöker låta bli – drabbar ju ingen annan än mig ;) Men samtidigt är det nog bara att inse att jag är som jag är och har nu bestämt mig för att fortsätta ha åsikter om det jag tycker är viktigt :yes:

Just nu är det två olika saker jag funderar på:

Kontrollerbar hälsa på våra hundar!
Varför väljer vissa att ”bara” göra en sak när de röntgar i stället för att lägga dit den förhållandevis lilla summa extra för att få båda sakerna undersökta?
Framför allt i de raser där det faktiskt har visat sig finnas problem både fram och bak. Nu är mörkertalet VÄLDIGT stort då så få undersöker men ser man på den lilla statistik som finns är den skrämmande i flera raser.
Lika ”dåligt” är det av de som röntgar men sedan inte lägger ut just det resultatet på sin hemsida för att det inte blev så bra som man hoppats :-/ (Tur Hunddata finns!)

Göra sitt jobb på bästa sätt!
Om man har ett jobb varför är man då inte intresserad av att göra det så bra och effektivt som möjlig?
På många arbetsplatser finns det en klick som jobbar hur mycket och bra som helst men även en klick som kanske inte borde få fortsätta jobba där? Hade de varit egenföretagare hade de inte fått in många kronor….
Sen finns det ju de egenföretagare som inte heller sköter sig och det är lika illa det. Men förhoppningsvis ser ju folk detta och återkommer inte så det bör bli ”självsanering”,
Följdverkan som kan bli, och som inte är så rolig för de som sköter sig, är att en hel yrkeskår kan få dåligt rykte inom ett visst område bara för att någon/några INTE sköter sig – så tråkigt :-(

En mer positiv sak som man kan fundera på är de olika sovstilar som förekommer här hemma:

6 reaktioner till “Fundera eller inte!?”

 1. Tack Maria :heart:

  Tror du har nått där Eva, jag gissar på enkelspåriga ;-)

  Ja det är ju det allt handlar om Sara att välja själ :yes:
  Är alla ärliga oavsett vad dom gör så har ju vi andra mycket större chans (och enklare) att prioritera det vi själva tycker är viktigast jut där och då!

  Nej B-M jag kommer nog aldrig att sluta ;-)
  Ja visst är det roligast att berätta om det positiva och det ska man självklart göra men man kan ju i alla fall ärligt skriva på respektive hund man har vad som gäller… Eller också kan man strunta i all skriva allt som går att läsa på Hunddata/Avelsdata utan hänvisa dit – enkelt och praktiskt :yes:

  Nej det är inte det Bettan men tyvärr lika illa ändå… Bara att hoppas det utökas med vad som införs på Hunddata/Aveldata, vore bra för alla :-))

 2. Ha, ha, tror inte du kan sluta ”sticka ut hakan”, och varför skulle du göra det? Det är väl bra att det finns åsikter och de som orkar engagera sig.
  När det gäller att publicera röntgenresultat (och andra resultat) på hemsidor så tycker jag det är rätt att publicera allt, även det som är negativt. Det inger mig förtroende om en uppfödare vågar tala om att en kombination inte blev så lyckad som man tänkt, eller att en hund som fått flera kullar plötsligt har blivit akut allergisk (bara som exempel).Om alla vågade vara öppna skulle det bli mindre skvaller, ryktesspridning och skitprat, tror jag.
  Men det ligger väl i vår natur att bara berätta om det som är positivt.

 3. Håller med dig men det bästa är nog dock att inte bry sig.. ( VA skrev jag just det där??? ) och istället köpa hundar där man själv vill oavsett vad som är röntgat eller ej tur man får välja själv och som du sa att hunddata och avelsdata finns ;)

 4. Ja du, det är mycket som man kan gå igång på, och fundera ihjäl sig på, men det finns ju aldrig EN lösning eller EN förklaring till varför människor agerar si eller så. Ibland kan man ju fundera på om vi människor är för komplexa eller om det helt enkelt är så att vi är för enkelspåriga, att det är dumhet, egoism och okunskap som styr i för stor utsträckning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.