web analytics

Avstämning och GRATTIS

Dags för liten uppdatering om min och Királys träning kanske – länge sedan nu. Inte så att vi inte tränar utan bara för att det inte blivit så mycket bloggat :blush:

Spårandet är fortfarande en stöttesten så där kommer vi att köra på sparlåga under hösten och ta tag i det lite mer i vinter/vår.

Lydnaden känns rolig även om jag har svårt att ta oss framåt. Har en tendens att fastna på en viss nivå och får då svårt att komma vidare. Men det blir lite lättare när jag hela tiden försöker tänka på det och i och med det anstränga mig att komma vidare.
Dessutom insåg jag på träningen i tisdags att jag har återfallit i pratandet :eek: !!!!

Trodde jag blivit av med denna olat men tydligen fanns den där och poppar upp under vissa omständigheter…. Ska genast ta tag i det så det blir tyst igen :quiet:

Jobbar även på det här med signalkontroll och det är definitivt inte min starka sida men har ju verktyg för det så vi tränar på. Några saker ska vi förhoppningsvis få klara till 28-29 september ;-)

Agilityn är faktiskt också riktigt rolig :yes:
Vi håller på att lär oss de olika hindertyperna till att börja med: vanliga hinder, rak och böjd tunnel, långhoppet och slalomet är det vi provat hittills. Király har riktigt bra drag på raka tunneln men behöver mer träning på den böjda.
I slalomet har vi nu bestämt oss för att prova allémetoden och hittills känns det bra. Det är så himla lyxigt att inte bara ha instruktören på kursen att fråga utan många duktiga agilitymänniskor i min närhet som snällt svarar på mina frågor :inlove:

Nu blir det inte så mycket tränat just nu då jag gick och stukade foten i onsdag :reallypissed:
Men med hjälp av Biolighten och Royal Defencen är det redan mycket bättre!! Fast jag får nog ta det lite försiktigt några dagar till, vill ju inte att den blir sämre igen så jag får ge mig till tåls :-/

Avslutningsvis måste jag få skryta om, och gratulera, Királys superföräldrar igen:

Mamma Csilla vann ag 3 klassen i Åhus idag med pappa Stimm som två. Och den placeringen för Stimm innebar att han fick certet och blev AGILITYCHAMPION :rotfl: och detta på sin sjätte start i ag 3:an!!!

:heart: :star: Sara NI ÄR HELT FANTASTISKA DU OCH AKINNAZ TOK STIMM :star: :heart:

14 reaktioner till “Avstämning och GRATTIS”

 1. Tack för grattis tänk sp det kan bli =) bra att du hittat en metod på slalom som du tycker passar ska bli kul att följa utvecklingen :)

 2. Ja, vilka fantastiska föräldrar, med ägare, våra underbara små tvillingar har :)

  Så kul att träningen går så bra, det är lätt att ge upp när man står och stampar! Slalomet vet jag att du kommer klara galant :) Heja Cissi! :)

  1. Nått kanske det blir ”bara för att” ;-) annars kan jag komma upp och träna lydnad – för det behöver vi ju också eller hur :yes:

 3. Ja, det är så lätt att fastna. Tycker ofta att det går väldigt lätt i första steget med en ny sak, Lydia fattar fort. Men att gå vidare och utveckla är mycket knepigare. Hon känner igen situationen och gillar inte riktigt att kriteriena ändras. Då blir hon osäker och det strular till sig. Men om det vore lätt vore det ju ingen sport – då skulle det ju krylla av lydnadschampions. Hoppas foten snabbt blir bra.

 4. Det kanske är när man själv tycker man står o stampar det är dags o gå vidare? Goda träningskamrater är guld värda som kan putta en framåt eller stötta när man snubblar. Verkligen duktiga som lyckats så bra på så kort tid för det är banne mig inte lätt. Du får hälsa o gratta.

 5. Ja fy 17 vad det är lätt att fastna och stå och stampa och jag märker även att jag fastnar på samma saker som med Lucaz. Alltså inte hunden som gör fel utan jag som är den felande länken.. Jo Stimet är en söt och duktig hund med duktig matte och roligt att det går så bra för dem.. Kryapå foten nu och hoppas du blir bra snabbt..

  1. Ja det där med att titta sig i spegeln för att hitta ”felet” stämmer så väldigt bra i hundträning :))
   Tack – jag försker ta det liiite lugnare över helgen så hoppas jag den är bra till nästa vecka :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.