web analytics

Film- och bildtajm med duktigaste grabbarna

Vilken härlig minisemester vi haft!

I onsdags tog vi husvagnen och åkte till Påryd för att vara med på whippetrace tävlingen i går. Så skönt att vara på plats redan kvällen innan och då man står på en fin fotbollsplan passade jag på att träna lite lydnad med Hojt innan vi satte igång grillen.

Linförighet/frittfölj börjar bli ok men av någon anledning fnyser han en hel del just under linförigheten, vet inte varför…. Läggandet var också ok men kan blir bättre och ståt är vi inte klara med ännu men det börjar ta sig. Inkallningen var jag riktigt nöjd med då vi börjar få till engagemanget där! Då Jerker var med så fick han filma så jag själv skulle kunna se hur det såg ut men för en gångs skull ska även ni få se det ;-) Den hund som låter på filmen är Király som tycker det är lite orättvist att matte och Hojt roar sig.

Det var strålande väder i går så det är himla tur man har ett bra solskydd så hundarna kan ha det bra!

130606_wr_2

På whippetrace har man alltiden en veterinär som går igenom hundarna:

130606_wr_1

Det är så härlig stämning på whippetrace och alla pratar med alla. Och en moppe är en nödvändighet för att spara på funktionärernas ork en varm dag som denna ;-)

130606_wr_3

Jerker startade Impe och jag var mottagare. Det första försöksloppet blev lite struligt då linan på trasan gick av så dom fick göra en omstart, men trots det kom han två i sitt allra första tävlingsheat:

130606_wr_4 130606_wr_5 130606_wr_6

I andra försöksheatet hade han lite strul i starten men kom ändå in bara en tiondel sämre än i första loppet. Efter dessa två försökslopp sätter man in hundarna i finalerna beroende på vilken genomsnittstid de hade i sina två lopp. Alla hundar springen i en final och i går blev det 5 finalheat och Impe hamnade i B-finalen – superbra tycker vi och Jerker var jätteglad! Att Impe sen även kom två i sitt finalheat blev bara grädde på moset – superduktig kille :heart:

130606_wr_7

När tävlingen var klar passade jag på att lägga ett spår till Hojt på racebanan – mycket svårt men även om jag fick hjälpa honom en del så tycker jag han var jätteduktig! Nästa spår få bli något enkelt som motivation :inlove:

Sen var det bara att snabbt ge sig hem för att få i sig lite mat innan det var dags för agilitykursen på kvällen. Men med tanke på Impes dag så fick han vila och då passade jag på att be Jerker filma så jag får se alla fel jag gör ;-) Verkligen jättenyttigt och jag har MYCKET kvar att lära men snäll som jag är så får ni här en film även från i går kväll – lite underhållning såhär på fredagen ;-)

14 reaktioner till “Film- och bildtajm med duktigaste grabbarna”

 1. Så kul att se film, speciellt när det är bra rullar!! Så fint Hojt följer dig i svängarna. Något att vara stolt över. Själv har jag just börjat med halter och sättande i linförigheten och naturligtvis blir det snett, suck. Det går väldigt sakta framåt.
  Både Totti och Lydia fnyser när de går fot. De kan fnysa annars också, om de tycker att en förväntad godbit dröjer. Fnyset känns som en liten påminnelse om att de är där, jobbar och väntar sig lön för mödan.

  1. Tack :heart:
   Aha tror du att det kan vara det, intressant tanke!

   Bara att jobba på så ska du se att det blir bra tillslut. Jag använder spegel för att se om han sitter rätt så jag slipper vrida mig för att kolla, känns som det är enklare och lättare att få honom att sitta rakt då :-))

 2. Superfina vänstersvängar o fin kontakt i både LF o FF. Fattar inte alls varför han fnyser, d ä ju precis som nå ticks han har ibland!?
  Kungens agility är svårbedömt för mig men av tycker att det ser mycket bra ut o framförallt väntar matte med att ta handen mot fickan efter saken ;-)
  Stort grattis till Impe! Nästa gång vill vi se film på honom! D vore coolt :-)
  En fråga… Varför har inte Impe väst på sig som de andra?

  1. Tack :heart:
   Ja jag lade såklart bara ut dom filmsnuttarna där jag skötte mig hyfsat i alla fall ;-)

   Svårt bara att filma när man ska fånga honom i gropen, får be någon annan så kanske det blir film nästa gång :-)
   Jodå Impe har också ”väst” men just i det där loppet är den vit så den syns knappt!

 3. Det ser jättefint ut med Hojt!!! Superfin postion i ff & attityd <3 De andra momenten såg ju klara ut! :-) GRATTIS till Impes 2:a plats!!! Agililty kan jag inte om… men jättekul med film!!! Man blir GLAD när man ser er i action! :yes:

 4. Du är verkligen jättesnäll! :) Jag såg inga stötte fel på agilityn, men jag kan ju inte alla de där moderna finesserna heller ;)
  Du går bättre i ff än på lf :-D Hojtet är duktig på båda!

  Grattis till Impe och Jerker! Bra jobbat! :yes:

   1. Håll det i vänster hand i stället, då känns det som att gå som vanligt. Det står ingenstans i reglerna att man måste ha kopplet i höger hand.

    1. Nä det blir ännu konstigare, och det känns som jag styr hunden då… Jag får nog bara helt enkelt försöka klara av 1:an och appellen i år så blir vi av med problemet sen ;-)

 5. Låter verklige som en bra minisemester :D Super duktiga killar är hel impad över dom båda duktiga ni!!! Och jätte grattis till Impe också :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.