web analytics

Träning, träningstävling och mer träning

Fredagen ägnades åt hundträning tillsammans med bästa träningskamraterna och det var som vanligt lite blandat resultat för Hojt och mig men vi kommer i alla fall framåt vilket är roligt :yes:

Jerker stackaren fick vara hemma och klippa gräset ;-)

I lördags var vi på träningstävling på Tingsryds BK. Jerker var tävlingsledare för appellydnaden och jag ”tävlade” med Hojt i lydnadsklass 1. Király fick träna lite agility innan träningstävlingen började, en kombination med platten och hinder, en kombination med hinder och 6-pinnars slalom och sen gungan separat. Vi har lite problem med slalomet men resten gick jättebra :inlove:

Själva träningstävlingen gick ömsom vin ömsom vatten men både jag och Hojt höll ihop bra och jag är supernöjd!
10 på både platsen och tandvisningen, sen 9 på linförigheten och 10 på läggandet under gång vilket var aningens snällt kanske. På inkallningen fick vi 9,5 men det var definitivt snällt och ståt nollade vi. Ställandet under gång är inte befäst men han gjorde ett kanonfint sättande ;-) På apporteringen fick vi en 10 och sen nollade vi även hoppet…. Helheten 9,5 med kommentaren ”ser jättetrevligt ut”!
Det var en tjej som håller på att utbilda sig till lydnadsdomare som dömde och som sagt så var det många snälla betyg men det känns som vi är på rätt väg så snart blir det nog till att tävla officiellt ;-)

Söndagen fick bli Hojts vilodag medan Impe fick en cykeltur och Király fick ett rejält agilitypass på klubben. Måste ju träna ordentligt då vi missar kursen på torsdag eftersom vi åker till agility och lydnads SM över helgen!

I går fick krullen nöja sig med varsin cykeltur medan Impe vilade men idag blev det åter igen en cykeltur för Impe, det gäller att få igång honom ordentligt om det nu ska bli lite spring-tävlingar i sommar. Király fick massage idag då han och jag ska på agilitykurs i Kalmar i morgon och Hojt fick ett spår. Orkade inte åka någonstans så han fick spåra på gräsmattan utanför/bredvid Emmabodaglas. Det blev ca 200 m långt, tre apporter, en svag böj, en 90 graders vinkel, en spetsvinkel, en skarp U sväng, ett ”hopp” och en 90 graders vinkel. Han jobbade jättebra, noga och löste allt även om han fick jobba en del i spetsvinkeln, och alla apporterna tog han :yes:

Nu ska vi packa husvagnen inför helgens SM-resa :-))

 

5 reaktioner till “Träning, träningstävling och mer träning”

 1. Ser med spänning fram mot officiell tävlingsstart. Och mot en SM-rapport.
  Ni har inte tänkt starta Impe nånstans i Stockholmstrakten? Hade varit kul att se honom springa.

  1. Tack ;heart:
   Ja någon gång ska vi ut det är ett som är säkert – frågan är bara när ;-)
   Ja, ja jag vet att blicken är lite väl ”låg” men en sak i taget, nu är överkroppen och huvudet i alla fall bättre :yes: blicken får komma till klass tre eller nått ;-)

 2. Ser grett (bra på jämska) ut de denne!
  Lyckost att få fara på SM.
  Nästa år är det i mina trakter å då ska vi jobba där i alla fall ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.