web analytics

WOW

Om gårdagen var fartig för Impe så var dagen en anings lugnare, medan Király fick betydligt mer träning idag än i går. Igår blev det bara lite lf träning för honom bland folket på LC-träningen vilket var nog så jobbigt ;-)

På shemat idag var det spår och lydnad och Király började då jag fortfarande har mer eller mindre direktpåsläpp. Det blev ett 200 m spår med en pinne på mitten och en på slutet i lättgådd slyskog med mest löv på marken. Publiken på 4 personen stog så vi passerade dom efter sådär 70 m och Király bara tittade till och fortsatte spåra trots att dom började gå efter oss. Straxt därefter dök pinnen upp och han blir jätteglad :rotfl: När vi sedan fortsatte spårade han fortsatt bra men efter ett tag blev han lite hög med nosen vilken kan ha berot på att vinden snurrade så han fick motvind. Tog slutet kanonbra och jag är riktigt nöjd med dagens spår! Härligt att torsdagens tveksamhet verkar ha varit en engångsgrej. Nu fortsätter jag med spår på kort men bra underlag och nästa gång får det bli mer liggtid på spåret. Käns som vi är på rätt väg :yes:

Sen var det Impes tur och där körde vi först ett spår på ca 100 meter med en jaktbelöning i slutet. Ulrika gick ut spåret och satt kvar i slutet med en leksak i en lång lina. Impe hade först lite svårt att släppa synintrycket då han sett lite för mycket men spårade tidvis bra.

Han blev jätteglad över jaktleken på slutet så direkt efter lade hon ett nytt spår

där vi var noga med att Impe inte lyckades se henne försvinna. Den här gången spårade han betydligt bättre hela vägen

och blev precis lika lycklig över slutet den här gången. Kändes som vi hittat den optimala whippetbelöningen :heart: Fortsätta så här ett tag till så han blir säker på vad han ska göra.

Efter detta var det Utzzis tur att spåra och den tösen kan verkligen gå med låg nos i spårkärnan:

Snacka om bra målbild för spårandet :yes:

Tyvärr gick Epsi sitt spår samtidigt så det blev inga kort på henne men sist ut var Fluff så på honom blev det några kort. En mycket fin schäfer på 1 år med bra spårteknik även han :heart:

Efter spårandet tog vi en fikapaus och sen körde vi budföring med Utzzi och Epsi. Efter det var det dags för lydnad och där började jag och Király. Ville ha hjälp med fokuserings/störningsträning och det fick vi verkligen till superbra. Både jag och Király skärpte till oss riktigt bra och det kändes som vi tog många steg framåt i vår träning!! Jättetack Ulrika för att du höll så bra i den här träningen – exakt vad vi behövde :inlove:
Fick till riktigt bra både lf, ff, apportering, ingångar och inkallningar dessutom ;-)

Jag är verkligen så himla nöjd med dagens träning, både känslan, attityden och utvecklingen var helt rätt :yes: Kan man begära mer av en dags hundträning :rose:

 

15 reaktioner till “WOW”

 1. Härlig läsning!
  En kanondag och bra lyckande för alla tror jag… Spårningen för Király var verkligen med bra drag och nästa gång ser du till att överlämna kameran så att du få lite bildbevis på d me! :-) Tror som sagt att du ska övergå på lite svårare underlag eller längre liggtid för att näsan ska komma ner i backen.
  Sedan glömde du ju skriva om ImpeVimses budförning! Han verkade gilla min paté :-D
  Nu måste jag smälta funderingarna från helgen o det känns bra att det blev ett positivt slut. På tisdag är det fokus igen!

  1. Nja det finns fördelar med att vara på ”rätt” sida av kameran ;-)
   Jag har redan fått höra att jag missade det…. får kanske ge husse och Impe en egen blogg snart :))
   Ja vi ses på tisdag :yes:

 2. Låter som en underbar dag!
  Jag tror att ni gör HELT rätt i att ta bort synintrycket för Impe. Han ÄR ju en vinthund …
  BRA att Király kunde fokusera trots störningen. Det låter som ni är på G.

  Själva har vi också haft en bra dag. Först tränat spår med lyckat resultat, och sedan besök av en helt bedårande liten collie-bäbis.

   1. Nej, faktiskt inte.
    Spader (:inlove:) har alldeles för mycket kvar att ge innan jag varken kan eller vill koncentrera mig på något nytt. Men att krama lite på andras småttingar känns alltid bra. Då kan man dessutom lämna tillbaks dem när de börjar använda sina små synålsbissingar.

    1. Det är rätt, tror också du har flera fina år kvar med Spader, tids nog får du också stå ut med valptänder ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.