web analytics

Spår m.m.

Hmm inte lätt att få till någon träning med Király på dagarna nu – valp och Hundkänslan har tagit alla energi.

Ett pass blev det dock i torsdags och det blev riktigt bra :yes: 
Mer taggad hund ger betydligt bättre träning! Är matte dessutom mer fokuserad och bara belönar för det hon verkligen vill ha blir det också mycket bättre ;) Det som tränades var: ingångar till fotposition, backa, starten på framförgåendet och ”burleken”. Kändes som vi tog kliv framåt på alla dessa saker – hade en mycket bra känsla efteråt :inlove:

I går var L och Mysa här och snacka om att dom två ”långnosarna” har funnit varandra :heart:  Nu får vi ha lite struktur på det hela då Impe faktiskt bara är 12 veckor men oj så roligt dom har det. Visst var det lite svårt att sluta leka men när Jerker tog upp Impe i famnen så somnade han och Mysa fick också ta det lugnt en stund då även Király sov och Elton inte var så där jätteroad. 
Vi satt i uterummet hela kvällen, perfekt att ha så här års, och hade det jättetrevligt! 

I dag var jag med ”kursen” och spårade och körde ett litet uppletande.
Király skötte sig jättebra med folket och hundarna och uppletandet gick superbra! Två saker som Anneli gick ut med och idag spårade han inte alls utan snabbt ut och hittade sakerna ”med näsan” och lika snabbt in till mig :rose:

Spåret lämnade däremot en hel del övrigt att önska….. Kan sammanfattas i ett ord = ofokuserad!
Kan vara så att jag här för ett tag sedan tog ett för stort steg i stegringen av svårigheterna så jag ska nog prova att lägga ett lite annorlunda spår i morgon så får vi se.
Efter spåret satt alla ute och fikade lite och flera av hundarna var med och Király tyckte det var så skönt att ligga och halvsova bredvid sin matte. Härligt att han kan koppla av så bra :yes:

Nu sover alla tre grabbarna och det är bra det med tanke på att vi får gäster även i kväll – Eli med matte och husse kommer över så det blir grillat i kväll med om än något helt annat än i går :-))

5 reaktioner till “Spår m.m.”

 1. Precis som det står här ovanför: det är när det INTE går bra som man lär sig mest. Det är väl därför jag har lärt mig så mycket :-D tidigare och numera bara lär mig när jag tävlar 8-)
  Roligt att alla verkar trivas med den nya. Det ska bli otroligt intressant att få träffa honom. Min enda erfarenhet av vinthundar är två borzoier för mååånga år sedan – och de var INGEN upplyftande bekantskap för densom vill jobba med hund. Jag hoppas (och tror) att Impe kan bidra till att förändra min syn på vinthundar.

  1. Visst är det så men de bra passen lär förhoppningsvis hunden något ;-)

   Vi får hoppas på det! Spårnäsa verkar han ha i alla fall :inlove:

 2. Helt rätt Bettan, det sägs ju att det är av sina fel man lär sig :))
  Ha en trevlig helg du med!
  kram

  Ja Sara ska jag nu blogga om träningen så får ni både den bra och den ”dåliga” ;)
  Ha, ha, ha så rätt du har där – även om Impe och Király verkar trivas riktigt bra ihop dom med :heart:

 3. Så roligt att få läsa om eran bra träning och även det sämre skönt ändå att du har en plan för spåret tror det kommer det också <3
  Kul att Impe och Mysa fann varandra jag tror att långnäsor håller ihop precis som dom scitsofrena och krulliga ;)

 4. Alltid trevligt med hundträning, kanske inte lika kul när det inte går som det är tänkt men man lär sig av de träningspassen med. Får man aldrig några ”problem” att lösa lär man sig kanske inte lika mycket på vägen. Kul att det funkar bra med alla vovvarna.
  Kram och ha en trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.