web analytics

Mer spår

Väldigt trevlig kväll i går :yes: Eli och Impe träffades för första gången och även de gillade varandra direkt – Eli är verkligen toppen med valpar :inlove:

Idag var vi iväg hela familjen och spårade.
Började med Impe, jag gick ute ett kort spår och lade en leksak i slutet medan husse och Impe tittade på. När jag kommit tillbaks till vägen så gick Jerker och Impe bara snett över där jag gått och första gången reagerade han inte. Då vinklade Jerker bara tillbaks och den här gången ”fastnade” Impe där jag gått!

Spårade fint ca 5 meter fram till leksaken

Där blev det lek och mys med husse

Kanonduktig för att vara första gången!

Till Király hade jag lagt två korta spår på ca 50 meter vardera. På det första hade jag lagt en pinne efter 25 meter och en slutpinne i slutet. Första delen var han väldigt ofokuserad men efter första pinnen blev det helt plötsligt mycket bättre:

Berömde med godis efter sista pinnen och selade av honom. Sedan gick vi och ”var lite tråkiga” till där jag lagt nästa spår där jag valde att sela på honom en bit ifrån och gå tillsammans med honom till starten

där visade jag på och han hade mycket bättre fokus den här gången

på det här spåret hade jag gjort en vinkel på mitten och hade bara en slutpinne. Det blev ett stopp där jag fick visa på honom igen men förövrigt spårade han fokuserat och tog vinkeln hyfsat.

Men det kändes som vi hittat rätt igen och han fattade att det var spåra han skulle göra. Det blev mys, godis och bus efteråt :inlove:

Ska försöka få till ett eller två spår till i veckan och hålla även dom korta men med några vinklar på och pinnar som vanligt.

Elton fick ett längre spår och där var det mest husse som skulle sköta sig. Det gäller att hålla igen ordentligt och få Elton att inte tappa fokus vilket Jerker lyckades riktigt bra med idag :yes:

Efter spårandet satte vi oss en stund i gräset och bara myste med hundarna. Impe gick på lite upptäcksfärd men har bra koll på sin husse eftersom han har så gott godis han bjuder på om man är lite uppmärksam :heart:

Avslutar med en fin bild på Jerker och hans Impuls :inlove:

13 reaktioner till “Mer spår”

 1. Fina bilder på härlig spårdag..duktiga de är :)
  Roligt för liten valpis att springa på kuliga leksaker sådär ;D
  Vill ha tillbaka det sköna vädret..det är allt annat än skönt nu..fryser :(
  Kram

 2. Tack Maria :rose:

  Kul om vi kan inspirera dig Åsa – personspår är så himla roligt :))

  Tack detsamma Erica – kram

  Roligt att du funnit dig tillrätt i rollen som husvagnsägare Bettan 8-)
  kram

 3. Det verkar ha varit en toppendag – härligt!
  Hoppas ni får en underbar vecka.
  KRAM till er alllihop.

 4. Vad roligt att se Impe på sitt första spår. Nu måste jag ge mig ut med mina hundar, blev verkligen inspirerad!

 5. Vilken härlig dag ni haft och vilka fina bilder.. Eller det har du ofta här inne ;) Verkar som ni haft fint vårväder med i Emmaboda..
  Han är bra söt lille Impuls :inlove:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.