web analytics

Spår, lydnad och whippetrace

Trots det tråkiga vädret i lördags blev det en trevlig och givande dag i spårskogen och på appellplanen. Hojt fick träna spårpåsläpp i lite svårare terräng. Det blev ett åt vänster och ett åt höger med ett ca 250-300 m spår efteråt och han tog båda jättebra! Jag släpper på ca 3-5 m från spåret och nu börjar han fatta att han ska gå rakt ut för att hitta spåret och väl där annalysera innan han bestämmer sig. Mycket nöjd med honom även om spåret blir lite för värdefullt så han går över ’apporter’ men det får vi jobba separat på.

På appellplanen blev det ingång på planen, delar av framåtsändandet och tungapporten. Nu börjar jag få till vår uppvärmning så ingången och starten blir bra :yes: När det gäller saktadelen i framåtsändandet har jag nu bytt kommando och då verkar han förstå mycket bättre så nu börjar det bli dags att utöka träningen både med ’grupp’ och springandet  *yes*

När det gäller tungapporten är vi fortfarande på 1,2 kg och där börjar det fungera. Han har fått till ett bra gripande så nu jobbar vi med ingångarna. Men jag tänker inte öka vikten (han ska upp i 2 kg) förrän hela momenten känns bra med den här vikten.

150502_hojt1

150502_hojt2

 

I går var det whippetraceträning som gällde, mycket uppskattat av båda whipparna! Luna fick springa med annan hund för första gången och det gick jättebra, fokuset var på trasan  *good*

150503_luna

 

Gillar verkligen stämningen på whippetracet där alla hjälper alla och gläds åt varandra. De som har licenshundar lånar gärna ut dom som stödhundar åt oss som har nya hundar även om man inte alltid vet hur det kommer att gå – härlig inställning  :-)

På eftermiddagen fick Luna springa med två andra hundar och även det gick kalasbra  *yess* .
Är så glad för den här tösen och hennes härliga, positiva inställning till allt  *kiss*

 

9 reaktioner till “Spår, lydnad och whippetrace”

 1. Jäklar vad hon kutar! *search*

  Hur funkar det när de ”kommer i mål”? Får de någon belöning efteråt, eller är det belöning nog bara att få springa? ;)

  1. Belöningen är dels själva jagandet av trasan och sen fångar dom ju trasan även om dom inte kan ta den i munnen :-D

 2. Härligt att se Luna springa. Vilken kraft!
  Spårupptag är ett kapitel för sig. Fick massa nya idéer i helgen.

  Kram

 3. Cool film på Lunas spring men Shit!, vilken kraft de går i med i gropen! Gäller att vara uppvärmd och vältränad för en sådan stöt! Visst va det Lunatösen som sprang med den röda västen? Redan först i mål trots hundar som varit med längre? :inlove:

  1. Japp det var Luna :inlove: och ja bra tränare som satte ihop henne med jämbördiga hundar :yes:
   Mmm självklart måste en race-hund (ja egentligen alla hundar som ska prestera) vara bra tränade och väl uppvärmda *yes*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.