web analytics

Sol ute……

Fick nästan godkänt på klippningen av Elton, ett par små detaljer bara som är åtgärdade nu!
Det är inte lätt att klippa en hund snyggt som inte har så mycket päls och inte blir det bättre då den inte heller har speciellt bra kavlite på pälsen… men vi gör så gott vi kan :)

 Mycket funderingar är det just nu på både det ena och det andra i livet. Jag blir ofta lite grubblande när jag inte mår bra…… på gott och ont.

En positiv sak är att vi nu har bestämt oss för att det blir en hund till i familjen! Men vilken sort får vi se ;)

Det är inte lätt att välja ras och framför allt inte lätt att välja uppfödare. Vi har ju varit mycket i collievärlden och känner till den med alla inbördes stridigheter om mentalitet kontra snygghet (hälsa har dom flesta glömt bort tyvärr) och trodde kanske inte det var lika illa i andra raser, men hej vad vi bedrog oss – samma sak verkar finnas i alla raser :(

I pumivärlde (ja även i collievärlden) pratar man just nu mycket ”arbetande hundar” och hur viktigt det är att bevara det i rasen – tyvärr är det bara det dom flesta uppfödare gör, pratar alltså……….  När man tittar på vad merparten har gjort med sitt avelsmaterial är det skrämande lite (om man bortser från utställning då). Jag är jätteglad att det i collievärlden i alla fall krävs MH på avelsdjuren – säger i alla fall nått för oss valpköpare.
Nog om detta, jag skulle kunna skriva spaltkilometer i detta ämne men till ingen nytta så jag struntar i det.

Har inte haft någon träningslust ett tag utan Jerker har tränat även lydnaden (Elton och jag har bara gått härliga promenader och myst tillsammans) men idag gjorde vi lite saker inne.
Gå till musmattan utan att skälla tillexempel, inte lätt när man heter Elton ;)

Avslutade med lite ”stå still och vara tyst”. Går åt rätt håll i alla fall, nu stod han fint och var tyst i säkert tre sekunder – vi jobbar på! :D

10 reaktioner till “Sol ute……”

 1. Ha så kul på vallningen… :)
  jag får fortfarande tillbaka mail från dej.. fattar inte varför helt plötsligt.. har du fått nåt mail av mej den senaste tiden.. För jag är inte säker på att jag får tillbaka alla?
  Ha det gott.. kramar

 2. Tack alla för era kommentarer – känns skönt att man inte är ensam om att reagera ;)
  Idag blir det i alla fall en evkopplande dag – vi ska till Mörrum och valla :D
  Ha en härlig helg allihop!
  kram

 3. Ett gammalt Snobben-citat: Lycka är en varm valp.
  En hund till piggar säkert upp!

  Hoppas du kommer ur den grubblande sinnesstämningen, och kan njuta av hösten. Tänk på att våren och ljuset kommer närmare för varje dag!

 4. Känner igen det där med grubblandet närlivet är lite neråt.
  Känner oxå igen rasgrubblet, det vet du ju. Inte lätt när man inte vet nåt om föräldradjuren men baske mej lika svårt när man vet för mycket ;o)
  Kram på er allihopa.

 5. Du måste sluta grubbla och bli lite gladare igen.
  Så som du skriver är det nog dessvärre i alla raser mycket snack och lite verkstan i slut ändan avlar 75 % av alla uppfödare i första hand för vackra hundar sen kan dom ju försöka lura vem som med sitt skit snack!

  Hoppas på en riktigt bra kombination snart så du får valp att tänka på istället :D

 6. Du är som jag märker jag..lite nedstämd..har också funderat en hel del..vi får prata om det på måndag..
  Kul att ni bestämt er om en hund till..ska bli så spännande :)

  Visst är det tråkigt att det är så i rasklubbarna..förstår inte att man inte kan se helheten..en hund måste väl kunna vara sund, frisk och snygg..

  Hoppas ni får en härlig solig helg..Kram

 7. Visst är dte så med aveln.. det är så viktigt tycker jag att se till hela hunden.. inte bara en grej.. allt ska ju vara som det ska.. inte bara en av sakerna.. Skam när de inte följer detta anser jag.. Oavsett ras..
  Låter inte kul att du inte mår bra? Vad händer??
  Kul med en hund till.. Blir såå nyfiken.. :)
  Hoppas du mår bättre snart.. kramar och ta hand om dej!!!!

 8. Låter som om vi är lite nedstämda, kanske en lite höstdepression? Kul i a f att ni bestämt er för en hund till. Ni måste ju ha varsin så Elton får vila lite ;-) Som du säger så är det tjafs och stridigheter i de flesta rasklubbar verkar det som, spelar ingen roll vem man pratar med så har de sina bekymmer och problem att tampas om.

  ’Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.