web analytics

Ensidig träning

Den här veckan har det blivit lite ensidig träning av Kiraly och ’stackars’ Hojt har bara fått lite ’kökspyssel’.

I onsdags var jag ut med L och Mysa och lade ett konkurrensspår. Kiraly kände helt klart igen situationen trots att han bara gjort det en gång förut :-))
Mysa började och när Kiraly tog över efter första pinnen var han riktigt taggad men det dök upp något som luktade äckligt vilket gjorde att han kom av sig… Men fortsatte sen så vi kom till pinnen och kunde ha full fest!
Kiarlys andra del gick bättre även om han strulade lite i vinkeln, den tredje delen gick jättebra och där hade han ett ganska snävt U i stället för vinkel. Efter Mysas sista pinne så stannade dom där och vi fortsatte till vår sista. Kiraly stannade upp och vände sig lite frågan om när inte Mysa kom efter men sen spårade han fint till slutet :yes:
Detta sätt att spåra på är helt klart mer motiverande för Kiraly, frågan är bara om vi kan överför det till när han spårar själv? Ja vi får väl se…

I går var det tävlingslydnadsträningsgruppens träning och det regnade och med tanke på vad Kiraly tycker om regn var min plan att bara få till bra engagemang och vilja att träna.
Och det fick jag!!!
Vi började med en plattsliggning med tre hundar och trots ganska nära avstånd och att hunden bredvid var lite orolig låg Kiraly jättefint :inlove:
Sen körde vi linförighet, framförgående, sitt stanna kvar, apportering, hoppet och avslutade med ett pass frittfölj. Lite jobbigt hade han med att Fluff och Woody tränade samtidigt men om man tar bort den delen så skötte han sig strålande. Det märktes inget på honom att det regnade utan vi fick till riktigt bra momentträning. Nästa gång ska jag dra ut mer på vad han ska klara innan belöning, jag har en tendens att belöna lite väl ofta ;-)
Som sagt MYCKET nöjd totalt sett med kvällens träning.

Just nu sitter jag på SM i fårvallning och Hojt är med så blir den en lugn dag ska jag passa på att träna lite. Kan han behöva efter denna lugna vecka :-))

5 reaktioner till “Ensidig träning”

 1. Jädrar vad du tränar och står i! Duktigt! Och särskilt att ni tränar när det regnar ;-)
  Belöningar ja… :roll: det är krångliga grejer :lol:

  1. Krångligt och krångligt men fattar inte att det ska vara så svårt att inte göra det så ofta ;-)

 2. Duktig Király så himla kul att det gick så bra med lydnaden i går, hoppas nu du kan komma på ett bra sätt att överföra konkuransspårs tänket när han spårar själv…

  1. Ja han är verkligen en svår nöt att knäcka i spårandet min lilla Kung … så vi får väl se ;-)
   Känns i alla fall roligt att lydnaden börjar fungera så bra :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.