web analytics

3 + 10 och lite till

I går fylde Impe 3 månader och vi vägde honom i fredags när vi var hos veterinären och fick vaccinationen. 7,2 kg – jämför vi med då Király var 3 månader så väger Impe 2 kg mer. Synd att vi inte har vikter på Elton när han växte upp, det hade varit intressant att kolla dom mot Impes utveckling då han, enligt rasstandarden, bör bli ungefär lika hög som Elton – 50 cm. Idag är Impe 37 cm hög.

Körde lite burlek i trädgården i går och Király börjar inse det roliga med leken :yes:

Idag blev det ett lydnadspass utanför grannens tomt på vägen. Riktigt bra fokus i fotgåendet. Intressant det där med fotpositionen, den fungerar mycket bättre på andra ställen än hemma…. bra men märkligt?! Måste bero på mig men jag har inte riktigt kommit på vad det är som gör det ännu….

Stå under backande blev det också, även det riktigt bra. Sen körde vi lite att stå framför vänd från mig och fokusera framåt, så duktig liten kille :inlove:

I morgon fyller Király 10 månader så jag var upp till djuraffären och vägde honom idag: 9,6 kg och han är 41 cm hög.

Avslutade dagen med att åka och spåra med Király och Elton. Husse och Impe var kvar hemma och lagade mat :)) Elton fick ett spår på ca 200 m, fyra vinklar, fyra små pinnar och en slutpinne, det fick ligga i 30 min. Han gick jättefint :inlove:  lite tapp i två av vinklarna men löste det ok, och ganska lugnt tempo för att vara honom.

Király fick ett i torr skog utan speciellt mycket undervegetation, 50 meter med tre svaga böjar och en vinkel, en liten pinne och en slutpinne. Han gick riktigt bra, stannade en gång precis i början och tappade lite i två av böjarna och vinkeln men spårade verkligen :yes: Löste problemen själv och tog utan problem båda pinnarna – jag är supernöjd med min lilla pumikille :heart:

Nu blir det till att jobba lite – ska skriva till lite på mitt föredrag för att få det ännu bättre!

6 reaktioner till “3 + 10 och lite till”

 1. Liten reflektion härifrån: kan det vara så att ingen av ser hemma som nån träningsplats för där gör ni så mycket annat oxå, blir lita halvdant värde i platsen så att säga, sen tror jag oxå det ligger mycket i att man skärper till sej som tränare på ett annat vis ”borta”. Har ingen aning om varför men vet med mej själv att jag är funtad så. Träningstiden borta känns mera värdefull på nåt konstigt vis ;-)

  Grattis till båda månadsdagarna :laugh: :-)) :-))

  1. Ja så är det nog. Sen påverkar nog det här med en valp i huset mig en hel del. Jag tycker mig ha fått lite svårare att fokusera här hemma, lättare när bara jag och Király är ute någon annan stans :inlove:

   Tack!

 2. Hmm tror ni har något där både Sara och Erica – det är nog så att jag skärper mig och blir tydligare och Király gör samma sak vilket ger ett bra resultat :yes:

  Tack Eva :-))

 3. Kan det vara så enkelt att du (omedvetet) beter dig annorlunda för att kompensera det ”svåra” i att vara någon annanstans och därför blir tydligare??
  KRAM

 4. Grattis till 3 + 10 månader <3
  Jag har inte riktigt fått Kenszo att inse det roliga med burar utanför hemmet än, men där hemma är det favoritplats :)

 5. Jag tror jag vet varför det går bättre borta än hemma desto mer störning och ny miljö desto mer måste man hålla koll på matte :-P
  Kul att det går så bra med spåret nu med båda grabbarna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.