web analytics

Mer snö…. och inomhusträning!

Jaha så var det då dags för ännu mer snö….. Vad är det för vits med att det töar om det sen ska komma mer? Tycker nog att det kan räcka nu, vill ha barmark så vi kan börja spåra igen!

Det har mest blivit träning i köket eller vardagsrummet den sista tiden. Ute har vi varierat skogspromenader med besök ”på stan” där vi ofta slutat med en sväng in i vår nya trevliga djuraffär där även Kalmar Djursjukhus har sin lokala mottagning. Det är SÅ roligt med en bra och servicemedveten djuraffär, för att inte tala om hur praktiskt det är med en veterinärpraktik i ”byn” :yes:

Märker att jag har lite svårt att variera vad jag ”tränar” på med Király. Blir lätt att jag snöar in på en eller två saker som vi kör. Nu har det varit ingång samt sitta i fotposition, stadga i sitt, ligg och det allra svåraste stå :-P och skiftet ”stå till ligg” i kommande fjärrdirigering. Målet där är helt stilla baktassar i alla skiften.
Här är en kort film från träningen i torsdags:

Skiftet från stå till ligg

Igår och idag har vi återigen tagit tag i träningen att ta upp ett föremål från golvet och ge till mig. Svårt tycker Király då det ska vara lugnt och sansat samt I mattes hand, inte bredvid….. Inser som vanligt att det är jag som belönar lite fel vilket självklart då inte ger det resultat jag vill. Men på slutet fick jag till belöningen bättre vilket resulterade i att han tog ”saken” och lyfte den rakt upp och i alla fall nästan släppte den i min hand ;)

Ska köra ett pass med bara stadgeövningar i eftermiddag. Körde i och för sig lite stadga nu på förmiddagen också men inser att det nog behöver mängdtränas  :devil:

Väldigt rolig att hålla på med är han i alla fall, och himla söt :inlove:

Dagens tanke:
Tänk om man även kunde lära sig av andras misstag då slapp man göra alla själv!

14 reaktioner till “Mer snö…. och inomhusträning!”

 1. Er fjärrdirigering ser ut att bli ursnygg!!!

  Angående tanken så tror jag att man inte KAN lära sig (iaf inte fullt ut) av andras misstag. Det är så lätt att tänka att de andra gjort någon liten detalj annorlunda, som man själv inte skulle ha gjort.
  Och dessutom tror jag inte att man riktigt inser hur snopen/besviken man blir förrän man stått där själv med skägget i brevlådan.
  (Ingen annan blir ju lika bortgjord/ledsen/besviken som jag, eller ???? :-P )
  Vi har ju en tendens att tro att det ALLTID är värre när det gäller en själv …

  1. Tack, jag hoppas att den blir så bra som jag vill :))

   Nej du hra nog rätt där tyvärr, för visst vore det praktiskt :-P

 2. Här töar det rejält i dag..
  Jag tycker ni är jätte duktiga med allvad ni tar er för. Han ’är så söt <3

 3. Jag vill oxå att snön försvinner nu..är så jobbigt nu med all is..livsfarligt t o m att gå ut med soppåsen ;)
  duktiga ni är som ligger i och tränar..han är för söt <3
  Visst vore det smidigt om man lärde av andras misstag och slapp göra några själv :D
  Ha en bra vecka..kram

 4. Bettan: Tack!
  Helt rätt, självinsikt är definitivt första steget :-P

  Eva: Jodå han börjar gråna i huvudet och på öronen han också. Intressant att se vad det blir för färg tillsut :))

 5. Tycker det ser jättebra ut! Jag längtar också ut till spårmarkerna nu! Lägga spår, dricka kaffe och lyssna på koltrasten !

  Är det så att brorsan börjar bli grå eller är det kortet?? Kenszo börjar bli riktigt ljusgrå på öronen nu.

 6. Nu kunde jag se filmen :-)) Grattis, ni har fått in en jättefin teknik på läggandet. Ser superfint ut :yes: :-))
  Ibland måste man få göra sina egna misstag för att överbevisa sig själv ;-) Kanske det största misstaget är att inte våga erkänna man gjort ett?????

  Kram

 7. Men visst lär man sig av andras misstag…tyvärr finns det så gott om misstag att man hinner göra en hel del själv också!
  Kunde tyvärr inte se filmen, men är imponerad av och gläds över din energi! Tränade lite med Lydia ikväll, men tyvärr var hon väldigt okoncentrerad. Det är väldigt olika, ibland är hon hur fokuserad som helst. I dag slarvade hon med grejen hon skulle plocka upp, tuggade och skällde, blandade ihop sitt och ligg. Det gäller att fånga henne i rätt ögonblick, inte för trött och inte för hungrig.

  1. Ja men alla gör inte det, lär av andras alltså :(

   Nu kan du nog se filmen, blev lite konstigt där.
   Om hon är ofokuserad så backa lite och gör väldigt enkla saker tills du har henne ”med dig”, bättre att hon lär sig att det alltid är kul att hålla på med matte :rotfl:

 8. Tyvärr kunde jag inte se filmen den här gången :-( Visst blir man less på att hålla till inomhus, tycker att inspirationen försvinner till slut och det känns mer som en aktivering än träning men ni verkar ju ha fullt upp. Något vi roade oss med var att skicka honom till t ex ”sängen”, dutta nosen på katten på frågan ”var e Tiddles, hämta kopplet kunde han sen innan. Hmm, det var någon som sa använd fantasin ;-)
  Kram

  1. Nu kan du nog se filmen, hade blivit lite fel.
   Lättare för mig som har en 6 månaders som inte kan så mycket änne. Finns hur mycket som helst man kan träna inne på :))
   Kul grej det där med katten – duktig du är som använder din fantasi :yes:
   kram

 9. Ja visst vore det underbart om man kunde lära av andras misstag och slippa göra dom själv, fast å andra sidan lär man sig mycket av misstag och dom är inte farliga!
  Super snygga skiften kommer bli grymme bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.