web analytics

SPÅR!!!!

 I går kväll hittade jag ett stället där det var en ganska lång sträng barmark så idag tog jag chansen och lade ett spår åt Király.

Det var fjärrvärmekulverten som var snöfri, ca 2-3 meter bred och kanske 100 meter lång med en vinkel tidigt. Lade ett spår på sådär 80 meter med två vanliga pinnar och en slutpinne. Det var lite medvind men mest sidvind och en temperatur på plus 2 grader.
Första stegen gick bra men sedan upptäckte han GODISET!! Det vill säga alla harpluttar och rådjurspluttar som var på detta område :pissedoff: Detta gjorde att spåret inte gick sådär jättebra….. det positiva var att han markerade pinnarna superbra :rotfl: .
Men någon som har ett bra tips på hur jag får honom att strunta i ”godiset”? Känns som det definitivt inte får bli en vana….

Vi har tyckt att Elton blivit bättre och att pliterna har börjat försvinna men i natt kliade han sig väldigt mycket och i morse hittade jag nya pliter på honom igen :-((  Får nog bli till att ge cortison varje dag, han måste ju få må bra!

Klippte lite på grabbarna härom kvällen och vi passade då på att ta kort när vi var två. Väldigt mörka bilder men man ser i alla fall lite hur dom ser ut :))

Elton:

Király:

Dagens tanke:
Att bli rädd är naturligt även för våra hundar, problemet kommer när det de inte kan släppa det utan har kvarstående. Stressen som blir av att inte släppa ”problemet” eller gå och vänta på det är ett hälsoproblem. Eller vad säger ni?

9 reaktioner till “SPÅR!!!!”

 1. Jag skulle prova korta spår med kanon belöning antingen ”extern” belöning typ godisk skål eller så skulle jag gå nära honom så att jag kunde slänga en godis över huvudet på honom när jag såg att han valde spåret i stället för annat.
  En gån är ingen gång men två gånger är böjan på ett ”problem..”
  Jag som bara haft vallhundar och en underbar whippet vill ha hundar som reagerar och struntar lite i hur mycket dom reagerar bara dom kan släppa det efteråt men hälsoproblem vet i tusan menatala problem ja men jag vet inte ännu om jag tycker det hör i hop med hälsan, en hund som har så mycket kvarstående att den t om är stressad i vardagen fast obehaget är slut för veckor sen är verkligen ingen lycklig hund och ja kanske bli det då ett hälsoproblem.

  1. Exakt, därför bör jag ha en plan redan till nästa spår – tack för tipsen :)

   Framför allt ger ofta stress magproblem om hunden har förutsettning för det. Sen tror jag att en allergikerhund som har klåda får mer klåda vid mental stress så på det viset hänger mentaliteten ihop med hälsan.

 2. Hmm inget bra tips mot harpluttar!! delikatess tydligen.. :(

  Duktig du har blitt på att trimma.. jag har med trimmat idag.. Förbaskade virvlar!! Hmm.. ja ja. tur jag inte ska göra det till utställning.. nu ser de iaf inte så ovårdade ut :D
  Lycka till med pluttarna :D harpluttarna alltså :D

 3. Ni har nog rätt Erica och Anna, att det gäller att få honom att se spåret som viktigast. Nu är det ju länge sedan vi spårade och på sista promenaderna uppe i skogen har han upptäckt delikatesserna så det gäller att ta tag i det direkt.

 4. Ang:harpluttarna, antingen får du säga ifrån nu direkt att det inte är ok att ägna sej åt sånt under jobb, annars får du se till att öka hans motivation för själva spårandet så att han struntar i det av sej själv.

 5. Jag tycker inte alls att de är särskilt lika (fast jag annars tycker att alla pumis i samma färg ser likadana ut). Det säger väl en hel del om hur noga man tittar på hundar man känner gentemot de man INTE känner …

  Harpluttar … Ja, jag vet inte. :struggle: Själv har jag aldrig haft problemet eftersom spåret är det allra viktigaste i min lilla älsklings värld. :inlove:
  Det enda jag kan tänka mig är att belöna pinnarna med något ÄNNU smarrigare så att han till slut lär sig att spåret ger större utdelning.
  Avundsjuk på din möjlighet att spåra är jag – här känns det som det är långt kvar. Fast man vet aldrig. I solen var det riktigt varmt idag :-) .
  Tanken är SÅ rätt. Det är klart att man får bli rädd! Frågan är ju som sagt vad man gör med sin rädsla efteråt.

 6. De där pluttarna är ju delikatess i deras ögon och ett stort problem i våra ..jag har inget bra tips, tyvärr :(
  Tråkigt med Elton..men om du ökar dosen och ändå ger honom varannan dag?
  Det är väl bättre för dem att äta varannan dag istället för varje..
  De är rätt lika varandra..åtmindstone vad man ser på korten..Király ser ngt mörkare ut..eller är det en synvilla?
  Ha det gott..kram

  1. Det får nog bli en per dag så får vi se hur det går…..

   Njä inte är dom speciellt lika inte – måste vara sämre kort än vad jag tyckte :silly:
   Fast det stämmer att Király än så länge är mörkare än Elton.
   Ha det bra själv!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.