web analytics

Lyckliga, trötta hundar

I fredags var vi hos familjen Schelin och firade Heléns och min gemensamma födelsedag några dagar för sent. En härlig kväll med god mat, tårtan var helt fantastisk:

bild

och mycket trevligt sällskap – TACK :heart: . Luna gillade skarpt att Deco ville busa lite och självklart gillade hon att katten var snäll! Men det är tröttande att umgås så alla tre hundarna slocknade efter ett tag:

bild 1

Igår blev det lydnadsträning för Hojt på eftermiddagen, blandade moment från trean, lägre och högre. Kändes riktigt positivt även om det är långt kvar i vissa moment så hade flera blivit bättre och vissa till och med börjat närma sig ett slutresultat :yes: . Att sen Hojt har en matte som kanske inte riktigt tänker på att träna på allt kan ju inte han rå för… Vissa saker behöver vi helt klart träna extra på!

Idag har det varit en toppendag för alla tre hundarna, ja för husse och matte också såklart ;-) Jag var med Hojt och spårade, han fick ett spår på knappt 1100 m och med sex föremål, liggtid ca en timme. Jag valde att gå spåret utan spårläggaren (bästa träningskamraten Ulrika) för att ännu mer lära mig lita på min hund. Vi hade inga problem att komma runt spåret, men missade tyvärr ett föremål :-( , fast vi höll oss inom tiden och Hojt hade en härligt positiv attityd hela spåret vilket gladde mig :inlove:

140629_hojt

Luna och Impe var med husse på whippetraceträning i Påryd och kom hem trötta men överlyckliga! Impe fick bara springa två lopp med tanke på att vi nyss satt igång honom, vilket han självklart tyckte var för lite men han höll och det var huvudsaken! Luna fick också springa lite grann, inte fullängd såklart, och hon tycker det är superskoj!

Det sköna med henne är att hon taggar så enormt när trasan åker iväg men när den är still är den inte lika intressant, vilket gör att det inte är några problem att gå ner med henne till starten även om man bär på trasan. Hon följer lugnt med och går till och med före för att det är där nere det kommer att hända kul saker, det vill säga där trasan släpps så hon får springa efter den :inlove:

Nu ligger alla tre hundarna och sover, nöjda med sin underbart roliga dag!

bild 2

14 reaktioner till “Lyckliga, trötta hundar”

 1. Jösses, är det en hel vecka sedan!? Var tar tiden vägen? Tack själva, det var så kul att ni kom :heart:
  Luna är verkligen en skön typ, både till sätt och sovstil :) Hoppas också att Impe är helt läkt nu!

  Dina smajlisar längst ner är mikroskopiska!

  1. Ja än så länge verkar han hålla – så skönt :yes:

   Mmm jag vet men hittar inga andra…

 2. Låter verkligen som det är nöjda och trötta hundar hos er ja :) Och så skönt med Impe inga fler skador nu tack!!

 3. Härligt att Impe är på banan igen. Och kul att lilla Luna är så lovande. Och alltid lika roligt att se whippetarnas sovställning.
  För att inte tala om den lilla lockiga saken! Söt och duktig så det förslår.

 4. Åh så glad jag är för er skull att goa Impe äntligen fick springa igen och dessutom att han inte visa någon hälta! Hoppas verkligen att det förbli så nu

   1. Din blogg vill verkligen inte veta av mig… Nu får jag inte skriva så långt som jag vill heller :( fast jag tror att det ä mina ’gubbar’ den inte gillar ;)

    1. Då får du hålla dig till bloggens gubbar ;-)

     Ja det känns verkligen jätteskönt att han verkar helt återställd nu :yes:

  1. Mmm hon gillar verkligen allt vi hittar på, trasspringandet ligger nog på delad förstaplats med spårandet :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.