web analytics

Hundigt

Ibland känner jag för att ändra lite inrikning på bloggen och skriva om ämnen som berör och engagerar mig, inte bara om vardagen och hundträningen… Men det får nog vara – i alla fall ett tag till 8-)

När det gäller Királys träning har jag ju funderat en del och såklart diskuterat det med duktiga vänner och ska nu prova lite nya varianter och se om han kan fås att vilja träna med mig VARJE gång… och inte bara när han själv vill :-/ Kändes faktiskt aningen bättre redan i torsdags och i går när jag ”lekte” med nya ”maskinen” var han riktigt taggad :yes: Han är definitivt ingen enkel hund att träna men OJ så mycket jag lär mig :heart:

I spåret har han ju varit lite lika dan men förra gången var han med lite bättre och i dag fick han ett ganska svårt spår (grusväg ca 100 m) som kändes riktigt bra. Visst han spårade inte fokuserat hela tiden men viljan var verkligen där och trots att han gick av och försökte kolla om inte spåret gick i lättare terräng så fortsatte han hela tiden att jobba :yes: Räkostbelöning vid pinnarna och gula bollen efter sista pinnen verkar ha gett positiv effekt. Nu fortsätter jag så här och varierar underlaget och längden på spåret men kör med pinnar så han får sin ost mellan varven så får vi se om vi kan få till en bra vilja att spåra hela vägen.

Impe har också strulat lite i spåret några gånger och inte verkat som han haft varken fokus eller lust så idag lade Jerker två korta spår, ett i mossa och ett i blåbärsris. Det i mossa tog han ganska direkt och det var klar skillnad på Impe – bra drag och vilja! Det andra fick ligga i drygt en timme och även där fanns drivet och viljan att spåra sig framåt :yes: Som vanligt verkar lösningen heta ”varierad träning” ;-)

Problemet på lydnaden med Hojt är ”hojtandet” men nu tror jag att jag vet hur jag ska komma till rätta med det och han är hur rolig som helst att jobba med! Nu är han ju bara drygt 4 månader så vi leker mest och med den mjuka leksaken som är snäll mot hans tandkött är det fantastiskt roligt tycker både han och jag :rotfl:

Självklart fick även han prova på ”maskinen” i går och han snappar verkligen fort, ordförståelse på sitt, ligg och stå har vi börjat med :-*

Spårnäsa har han och en enorm vilja att använda den dessutom :yes: De senaste spåren har legat på runt 100 meter på hårt underlag och med bara lite godis och det har verkligen inte varit några problem utan fint drag och massa motivation!

I dag fick han ett kortare spår (runt 70 m) men med bara två ”godisdepåer” och dosan på slutet. Lite jobbigt blev det när underlaget var som hådast men hans motivation kan man inte klaga på och när vi väl tagit oss förbi det svåraste spårade han kanonfint :heart:
Får ta mig en funderare på hur jag vill gå vidare med hans spårutbildning – förutsättningen för att bli en riktigt bra spårhund har han ju gäller bara att jag tar till vara det :-))

 

7 reaktioner till “Hundigt”

 1. Spännande att du kommit på hur du ska stävja hojtandet …
  Själv verkar jag ÄNTLIGEN ha hittat volymkontrollen på min gosse :-)

  Som vanligt fina bilder, det är alltid roligt att komma hit och läsa. Står det andra saker än ”hunderier” är det iaf inget som stör MIG. ;-)

  KRAM

  1. Jag tror att volymkontrollerna sitter på ungefär samma ställe: fokus och tydlighet från matte ;-)
   kram

 2. Det låter spännande med maskiner och nya varianter :-) det vill jag höra allt om i morgon!
  Skriv du om lite annat också, alltid kul att läsa sånt med.

  1. Så nu har du fått dina svar :-)) Jättetack för pionerna, tror inte jag sa det?! Och än en gång tack till sonen för det fantastiskt goda fikabrödet :yes:

   1. Man ska inte tacka för plantor, då tar de sig inte ;-) men varsågod!

    Taktiken med Kiraly kan säkert funka, värt att testa i alla fall!

 3. Helt underbara bilder på dig & dina hundar :-) Kul att du hittar sätt som känns som de fungerar i träningen är helt säker på att du kommer få upp motivationen till samarbete med Királys, halvbrosan verkar vara mer lättmotiverad ? Hojt är underbart söt på bilderna! Kram!

  1. Ja Hojt är betydligt mer villig att jobba med mig när som helst :yes:
   Tack för de peppande orden – kan behövas ;-)
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.