web analytics

Helgen i ord och bild

Oj vilken aktiv helg det blev – och bara med roliga trevliga aktiviteter :rotfl: men jag känner idag att jag nog börjar bli lite för gammal för att både hålla i gång på kvällarna OCH träna/vara på hundaktiviteter hela dagarna :heh:

I lördags kom goda vänner från Klavreström hit och vi var i spårskogen/på lydnadsplanen hela dagen. Bruno och Helén fick ett gärdespår då appellen är nära förestående:

Impe hade inte rätt spårnäsa på idag – husse får ta sig en funderare på vad som kan ha hänt:

Király och jag spårade också på gärde (som vanligt ;-) ) men jag kan inte säga att det går sådär jättebra…. motivationen tryter…. nu gjorde jag två förändringar så får vi se om det kan bli bättre till nästa gång. Men visst har han bra teknik nu för tiden :yes:

och den ”nya” belöningen verkade gå hem (tack Helén ska prova detta ett par gånger till):

och avslutningen uppskattades också, först godis sedan GULA BOLLEN :rotfl: :

Hojt fick ett litet spår men tyvärr har myrorna vaknat – nu var det ett väldigt enkelt spår så det gjorde inget. Sen fick han träffa snälla Deco innan Deco skulle spåra. Han var även med när vi väntade på att Deco skulle lotsa sin husse runt spåret och Helén lekte lite med kameran såklart:

Sen bar det av ner till Emmaboda BK för lite lydnadsträning. Impe och Hojt fick nöja sig med en promenad men Király fick som vanligt ”ingång”, ligg, inkallning, stå och både ingång, ligg och inkallning börjar ta sig men fortfarande har vi problem med ståt…. Körde en etta-apportering också och tugget har minskat :yes:
Har inga bilder på vår lydnad men här är en när Király fick ligga vid sidan medan Deco körde:


Lite långhårig kanske men så fin :heart:

Classe som ska tävla ettan med Bruno körde igenom den med Jerker som tävlingsledare:

Helén och Deco körde brukseliten, även dom med Jerker som tävlingsledare. Mycket av deras moment ser superfina ut :heart:

Söndagen tillbringade vi i Påryd på Kalmar whippetrace träning.
Mycket roligare verkade Impe tycka då han var så här motiverad när han och husse gick ner till hans första start:

Försökte verkligen ta bra kort under hela träningen men oj så svårt det är :-/ ni får hålla tillgodo med följande:

Så läckert att se whippetar springa! Både deras rörelsemönster och deras glädje är härligt att skåda :inlove: Nu är Impe relativt ung ännu och inte så snabb men kul har han! Fast i sista loppet skötte han sig inte helt perfekt men det blev bra träning för hunden bredvid och en tankeställare till husse att inte gå för fort fram.

Efter träningen passade jag på att lägga ett spår till Hojt i det superkorta gräset/mossan i kanten på banan då hans spår i går inte blev mycket att tala om.

Här är verkligen en grabb som har spårmotivation och en härlig teknik redan :inlove:

Godisburken i slutet är alltid populär men nu blev det även lite kamp med en av trasorna som ligger utspridda vid/i groppen som var precis vid vårt slut:

Som sagt en härlig helg och många bilder blev tagna, kanske inte stans bästa kvalite men roligt att ha ändå tycker jag :yes:

16 reaktioner till “Helgen i ord och bild”

 1. fina bilder, inte helt lätt att få med en whippet i full fart !
  Jag håller med – de e underbart o se en whippet springa :)

 2. Tycker allt det var många fina bilder. Spårnäsan verkar han ju ha den lille. Lydnad med den ena och spår med den andra ;-)

  Kram

 3. Låter som en UNDERBAR helg!
  Att bara få med Impe på bilden måste vara en utmaning. Snacka om utväxling.
  Hojt ser ut att ha rejält med spårmotivation – roligt!
  Kram

  1. Ja det var verkligen en härlig helg :rotfl:
   Mmm och jah hoppas den motivationen håller i sig!
   kram

 4. Gillar fartbilden på Impe, att du lyckades få med honom på bild i den farten. Sen måste det vara så kul med träningskompisar. Fortsatt lycka till!

 5. Låter som en toppenhelg! Och bilderna är läckra. Gillar särskilt den på den suddiga trasa som Hojt skakar, med ditt leende. Och bilderna på Impe i racet är häftiga. Förstår att det är svårt att få skärpa där. Jag är jättesugen på att åka och fota på någon LC-träning/tävling nån gång.

  1. Tack B-M tror du skulle ha hur kul som helst på LC-träning/tävling – både som fotograf och som hundälskare :yes:

 6. Jag tycker du lyckades riktigt bra med bilderna på springande Impe! Skitsvårt!!
  Kul att K gillade burken, vi har mer i frysen om du vill ha. Tror jag lyckades få till ett par acceptabla bilder på K och din lydnad. Kommer snart i en dator nära dig :-))

  Hojts motivation och spårförmåga = :yes: :yes: :yes: :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.