web analytics

Goa, fina Impuls

Det är spännande att lära känna en helt ny ras ur en grupp hundar man aldrig haft närmare kontakt med tidigare. Vinthundar är ju inget jag har tittat på i alla fall….

Men jag måste säga att det är en väldigt angenäm bekantskap :yes:

Vår Impuls, Swaara Kaleidoscope, är en helt underbar liten kille. Glad, positiv, framåt och nyfiken på allt. Är väldigt självständig vilket gör att Jerker få jobba ordentligt med lydnaden men verkar vara en gudabenådad spår hund :inlove:  Så det är bara för husse att kämpa på för ut i brukset ska ni – tycker jag alltså ;)

Denna goa hund visade sig dessutom ha en supertrevlig uppfödare vid namn Åsa Lindholm, kan man begära mer :yes:

När vi var och hälsade på henne i söndags tog hon en hel del fina bilder på Impe så håll till godo här kommer ett gäng till:

Här på sista bilden ”beundrar” han Mino på avstånd då han kom ihåg från när han var liten att henne skulle man ta det lite försiktigt med ;-)

10 reaktioner till “Goa, fina Impuls”

 1. Vinthundar ÄR underbara, och hade det inte varit för det jaktmaniska så hade jag haft minst en fortfarande. Min erfa är att det går inte att få bort helt, tyvärr. Iaf inte på borzoi, saluki, galgo och likn

 2. Visst är det spännande med en ny ras. Jag hoppas att ni är nöjda, och det verkar ni ju vara. :-) Jag kan förresten meddela att man inte alls behöver vara vinthund för att sluka diverse otrevliga byten. Man kan även vara en vacker blå långhårscollie …
  Spännande att du tycker att Jerker ska ut i brukset. Det tolkar jag som att din egen lust att tävla är på uppgång igen. ;-)
  Kram. Snart ses vi!

  1. Hmm det kanske är vinthund även i långhårscollien – det är ju det i korthåren ;)

   Ja jag ser verkligen jättemycket fram emot att träffas :yes:
   kram

 3. Fina bilder..han är så söt <3
  Spännande när man ska komma underfund med en ras man inte haft tidigare..
  Hoppas allt är bra med er för övrigt..
  Kram

 4. Håller med om att det är spännande med en ny ras. Kul att få höra era intryck av Impe. Jag är väldigt förtjust i de vinthundar jag träffat, även om jag insett att det finns egenskaper som kan vara ganska svåra att hantera. Jag tycker ju att jag har hundar med jaktlust, men jag har insett att det är milsvid skillnad mellan en lagotto som tycker det är kul att jaga upp flyende djur och fåglar och springa efter en liten bit, och en vinthund med viltintresse som ständigt spanar efter byte och gärna slukar en mus som den fångar. Men det verkar ju vara långtifrån alla vinthundar som har så stort viltintresse. Det som jag verkligen gillar med dem jag träffat (framför allt afghaner och whippet) är att de ofta har ett så behagligt sätt mot både människor och andra hundar.

  1. Ja jaktintresset måste stävjas HELA tiden….. Men precis som du skriver har dom ett helt underbart väsen :heart: Deras positiva, bekymmerslösa och vänliga inställning till allt är helt ljuvlig :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.